DNA a trimis în judecată un șofer! Dare de mită, ultraj, distrugere și amenințare
DNA a trimis în judecată un șofer! Dare de mită, ultraj, distrugere și amenințare
25 Mar, 2024 13:35
ZIUA de Constanta
714
Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului R.G.C., pentru comiterea infracțiunilor de: dare de mită, ultraj (două fapte), refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, distrugere și amenințare.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În data de 19 februarie 2024, inculpatul R.G.C. ar fi promis unor agenți de poliție remiterea unor foloase necuvenite, constând în sume de bani cuprinse între 3.000 lei și 30.000 de euro, pentru ca polițiștii să nu dispună față de acesta măsurile legale, în legătură cu mai multe infracțiuni săvârșite, în aceeași dată, în urmă cu puțin timp (distrugeri provocate unui autoturism cu care s-ar fi șicanat în trafic, acroșarea unui alt autovehicul în parcarea unui mall și refuzul de a i se recolta probe biologice).
Concret, în data de 19 februarie 2024, în timp ce se afla în sediul unei secții de poliție din municipiul Iași unde urma să fie cercetat pentru aspectele menționate mai sus, inculpatul ar fi amenințat doi polițiști cu exercitarea unor violențe fizice, l-ar fi lovit pe unul dintre ei, după care, observând că această abordare nu va duce la nici un rezultat favorabil, acesta din urmă le-ar fi oferit agenților sumele de bani menționate mai sus pentru a nu fi tras la răspundere penală.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iași, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Ai maxim 29 de ani, îți place sportul și vrei să lucrezi la SRI? Poți fi luptător antiterorist
Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii