DNA Constanța nu renunță la dosarul investitorului imobiliar Daniel Rafte
DNA Constanța nu renunță la dosarul investitorului imobiliar Daniel Rafte
24 Jan, 2022 16:40
ZIUA de Constanta
2066
Marime text
Procurorii DNA Constanța au contestat decizia judecătorului Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, prin intermediul căreia a constatat nulitatea tuturor actelor de urmărire penală efectuate în cauză, pentru necompetenţa organului de urmărire penală, în dosarul investitorului imobiliar Daniel Rafte.
Pe cale de consecință, Tribunalul a decis excluderea tuturor probelor administrate în cursul urmăririi penale, restituind cauza la procuror.
Decizia judecătorului Gabriel Mustaţă a fost contestată de DNA la Curtea de Apel Constanța.
Conform actului de sesizare a instanței, la data de 26.08.2021, persoana vătămată a sesizat DNA Serviciul Teritorial Constanța, arătând că Daniel Rafte ar fi exercitat asupra sa multiple acte de constrângere, constând în exercitarea de acte de violență asupra sa, pentru a o determina să îi dea suma de 30.000 euro sau un autoturism.
Conform declarațiilor persoanei vătămate, în luna noiembrie 2020, aceasta a dobândit de la societatea administrată inițial de inculpat, un autoturism, care fusese cumpărat de societate printr-un credit auto.
„Persoana vătămată s-a înțeles cu inculpatul să îi plătească 20.000 euro și să achite ratele pe care societatea comercială le datora la firma de leasing, plus contravaloarea poliței CASCO. Cu ocazia plății sumei de 20.000 euro, persoana vătămată a primit certificatul de înmatriculare al mașinii, ambele chei precum și anvelopele de iarnă. Ulterior preluării autoturismului, persoana vătămată i-a schimbat numărul de înmatriculare și a achitat în continuare toate ratele datorate băncii, adică aproximativ 800 euro lunar“, potrivit rechizitoriului.
.
„Conform declarațiilor persoanei vătămate“, se mai arată în actul de sesizare a instanței, „în luna ianuarie a anului 2021, l-a contactat pe inculpat spunându-i că intenționa să vândă mașina, acesta din urmă răspunzându-i că nu îi poate emite factură pentru aceasta dar și că persoana vătămată mai avea de achitat TVA ul aferentă vânzării“.
„La finalul lunii martie – începutul lunii aprilie 2021, persoana vătămată a fost contactată de către martora (.....) care i-a comunicat că ratele rămase urmau să fie achitate către ea, mai repede decât se stabilise ințial cu inculpatul. De asemenea, martora i-a comunicat persoanei vătămate un nou scadențar din care rezulta că pentru mașină trebuiau plătite rate până în ianuarie 2022, cu un total de 7000 euro la data de 19.05.2021“, potrivit datelor din dosar.
Apoi, la data de 07.06.2021, mai arată DNA, „persoana vătămată a vândut mașina către martorul (.....), iar după acest moment a mai achitat două rate în valoare totală de 1600 euro, rămânând de achitat un rest de 5407 euro, bani plătiți de persoana vătămată, în prezența martorei (.....), la o agenție de pe bld.Mamaia din mun.Constanța. Ulterior, martora i-a cerut persoanei vătămate să mai achite o rată restantă, de 800 euro, aceasta din urmă conformându-se“.
După ce firma de leasing a transmis cartea de identitate a mașinii, martora i-a comunicat persoanei vătămate că pentru a întocmi factura către ea, aceasta ar fi trebuit să achite din nou valoarea din contabilitate a mașinii, respectiv 111.000 lei și TVA aferentă de 28.000 lei, mai spun anchetatorii.
Persoana vătămată a răspuns, printr-un mesaj transmis prin aplicația whatsapp, că achitase deja integral mașina iar asigurarea CASCO fusese plătită până în anul 2022.
De la acest moment, spun magistrații, „inculpatul a început să exercite asupra persoanei vătămate mai multe amenințări îndreptate împotriva vieții și integrității sale fizice, solicitându-i să îi dea sumele arătate mai sus ori să îi restituie autoturismul.
„Începând cu data de 27.07.2021, inculpatul a început să transmită persoanei vătămate mesaje text și audio, predate de aceasta din urmă organelor de urmărire penală. De altfel, aceleași mesaje au fost găsite de și în memoria telefonului mobil al inculpatului, în urma percheziției informatice.
Astfel, la data de 27.07.2021, printr-o serie de mesaje scrise transmise prin aplicația whatsapp, inculpatul a amenințat persoana vătămată cu exercitarea de acte de violență (”o să îți f...t o bătaie”), spunându-i totodată că dacă în cursul aceleiași zile nu rezolva cu plata sumelor pretinse, va merge (în mun.Piatra Neamț, la noul dobânditor n.n.) ”să ia mașina”, avertizându-l totodată ”să se ferească de el” pe viitor“, se mai arată în rechizitoriul DNA.
Tiberiu Ştefan Neicu figurează ca parte vătămată.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii