Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi bărbați din București, reținuți. Escrocherie digitală, folosind cupoane de pensie (VIDEO)

ro

24 Oct, 2024 10:03 361 Marime text
Doi bărbaţi din Bucureşti au fost reţinuţi miercuri, 23 octombrie 2024, acuzaţi de fals informatic. Bărbații sunt cercetați pentru că au accesat mai multe credite prin intermediul unei firme specializate cu sediul în Sibiu, folosind cupoane de pensie și extrase de cont falsificate.

Prejudiciul adus depășește de 100.000 de lei.

Oficial de la Poliția Română 

În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 22 octombrie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunii de fals informatic, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în județul Ialomița.

 Au fost puse în aplicare două mandate de aducere, 2 bărbați fiind reținuți.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada martie – octombrie 2024, doi bărbați, de 44, respectiv 50 de ani, ambii din municipiul București, ar fi accesat mai multe credite din partea unei societăți specializate, cu sediul social în municipiul Sibiu, prin utilizarea unor cupoane de pensie și a unor extrase de cont false.

Prin activitatea infracțională a persoanelor în cauză s-a creat un prejudiciu în valoare de 107.341 de lei.

În urma celor cinci percheziții domiciliare efectuate, polițiștii au ridicat mai multe dispozitive electronice și telefoane mobile.

În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii din Sibiu au luat măsura reținerii celor doi bărbați, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor pentru acțiuni speciale, precum și de sprijinul polițiștilor de investigații criminale și al criminaliștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.







Citește și
Descinderi la Mangalia, județul Constanța în cadrul operațiunii Jupiter! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii