Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi foști șefi de parchet din Constanța vor să se întoarcă în magistratură. Vineri are loc interviul pentru testarea psihologică

ro

18 Oct, 2023 15:43 1111 Marime text
  • Examenul face parte din procedura privind reîncadrarea în funcția de magistrat a procurorilor organizată de Consiliul Superior al Magistraturii.
Magistrații Beatrice Silvia Șișman, fost procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța la momentul pensionării și magistratul Gabriela Rugea, fost prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Mangalia la momentul ieșirii la pensie, vor susține vineri, 20 octombrie 2023, interviul în cadrul testării psihologică.
 
Examenul face parte din procedura privind reîncadrarea în funcția de magistrat a procurorilor organizată de Consiliul Superior al Magistraturii.
 
La începutul acestei săptămâni, cei doi procurori au susținut testarea scrisă în cadrul examenului pshilogic, iar vineri vor susține și interviul.
 
Potrivit calendarului estimativ stabilit de CSM cu privire la această procedură, începând cu data de 30 octombrie 2023, va avea loc verificarea de către Direcția Resurse umane și organizare a îndeplinirii condiției bunei reputații de către foștii procurori care vor să se întoarcă în sistem.
 
Ulterior acestor verificări, începând cu data de 27 noiembrie 2023, Secția pentru Procurori a CSM poate proceda la programarea interviurilor cu foștii procurori ce vor să revină în magistratură.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, fostul magistrat Beatrice Silvia Șișman s-a înscris la sesiunea de reîncadrare în funcția de procuror organizată de CSM, optând pentru singurul post disponibil în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
 
La rândul său, fostul magistrat Gabriela Rugea a optat în cadrul procedurii de reîncadrare fie pentru un post la Parchetul de pe lângă Judecătoria Babadag, fie pentru unul în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Magistrații care vor să fie procurorii generali ai Dobrogei și-au susținut proiectele manageriale
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii