Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:10 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi polițiști locali din județul Constanța au fost condamnați! Sunt acuzați că ar fi bătut un cetățean

ro

03 May, 2023 15:29 3196 Marime text

 
  • Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă din cursul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Judecătorii din Constanța s-au pronunțat în dosarul în care doi polițiști locali din județ sunt acuzați că ar fi bătut un cetățean, în timp ce îl conduceau la sediul Poliței.
 
În actul de sesizare a instanței se arată că la data de 28 iulie 2019, în jurul orei 21.00, în timp ce îl conduceau la sediul Poliței Locale dintr-o comună, inculpații, agenți de poliție comunitară, l-au agresat fizic pe numitul (...), numitul A.A. ținându-l pe acesta în timp ce C.C. i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în zona feței și a abdomenului, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale.
 
Cei doi polițiști au fost trimiși în judecată de procurori pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.
 
Unul dintre polițiști a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.
 
Cel de al doilea inculpat a luat, tot pentru purtare abuzivă, pedeapsa de 1 an și 3 luni închisoare tot cu suspendare.
 
Magistrații au admis, în parte, acțiunea civilă formulată de partea vătămată și a decis obligarea în solidar a celor doi polițiști locali la plata către partea civilă a sumei de 6.000 lei, reprezentând daune morale și 690 lei reprezentând daune materiale.   
 
Decizia de azi nu este una definitivă.

 
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă din cursul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii