Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Propunerea a fost respinsă! Doru Colgiu a ajuns la Tribunalul Constanța, pentru judecarea propunerii de arestare formulate de DNA! (FOTO-VIDEO)

ro

10 Jul, 2024 14:21 1018 Marime text
  • Decizia Tribunalului, oricare va fi ea, va putea fi ulterior contestată la Curtea de Apel Constanța.

UPDATE ora 16.25:

Ședința de judecată s-a încheiat în jurul orei 16.15.

Tribunalul Constanța a respins propunerea de arestare! Instanța a hotărât măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile! Hotărârea instanței poate fi contestată la Curtea de Apel.

Potrivit datelor noastre, decizia a fost luată de completul prezidat de magistratul Mihaela Voichița Nițeanu, din cadrul Secției Penale a Tribunalului.



Iată minuta deciziei luate astăzi, 10 iulie 2024, de către Tribunalul Constanța:

”În baza art. 227 alin. (1) Cod Procedură Penală, respinge propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Constanţa.
În baza art. 227 alin. (2) rap. la art. 202 alin. (4) lit. b) cu referire la art. 211 şi urm. Cod Procedură Penală, dispune luarea, faţă de inculpatul COLGIU DORINEL, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență, faptă prev. și ped. de art. 6 din Legea 78/2000 rap. la art 291 alin. 1 din Codul penal, a măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, de la data de 10.07.2024 la data de 07.09.2024.
În baza art. 215 alin 1 și 2 C. proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul va trebui să respecte următoarele obligaţii:
a. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă ori de câte ori este chemat;
b. să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
c. să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială domiciliază, organ desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau de câte ori este chemat;
d. să nu depășească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviinţarea prealabilă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul Teritorial Constanţa sau a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată;
e. să nu îşi desfăşoare activitatea în cadrul SC Goldterm Mangalia SA În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.
În baza art. 215 alin. 5 Cod procedură penală, măsura se va comunica inculpatului la domiciliu, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuiește, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, Poliţiei de Frontieră Române.
Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este arestat sau reţinut în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept la contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 10.07.2024”



Știrea inițială:

Doru Colgiu, directorul Goldterm Mangalia SA (societatea Consiliului Local Maangalia) reținut de procurorii DNA Constanța într-un dosar de trafic de influență, a ajuns astăzi, 10 iulie 2024, la Tribunalul Constanța.
 
Magistrații Secției Penale a Tribunalului vor judeca propunerea de arestare preventivă formulată pe numele lui Doru Colgiu de către procurorii DNA, care solicită arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Dacă propunerea va fi admisă de instanța de judecată, pe numele lui Doru Colgiu va fi emis mandatul de arestare preventivă.
 
Totuși, decizia Tribunalului, oricare va fi ea, va putea fi ulterior contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil
 


Redăm, în continuare, comunicatul transmis astăzi, 10 iulie 2024, de către Direcția Națională Anticorupție:
 
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 iulie 2024, a inculpatului COLGIU DORU, director al SC Goldterm SA (societate comercială ce aparține Consiliului Local Mangalia), pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
La sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcționarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia și Poliției Locale Mangalia și că-i va determina pe aceștia să permită ca societatea omului de afaceri să-și desfășoare activitatea în continuare, fără autorizație de funcționare.
În contextul menționat mai sus, la data de 09 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinși inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
La data de 10 iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Cu ocazia efectuării unei percheziții la domiciliul inculpatului au fost identificate și ridicate sumele de 166.740 lei, 17.800 euro și 1.000 de dolari.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019“
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și
Oficial de la DNA
Ce spun procurorii anticorupție despre cazul lui Doru Colgiu, directorul SC Goldterm SA

 
Oficial
Detalii de ultim moment din ancheta DNA, de la Mangalia, cu Doru Colgiu! Despre ce sume de bani vorbesc procurorii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii