Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar deschis de UAT Comuna Independența în contradictoriu cu Parohia Independența, declinat la Judecătoria Mangalia (MINUTA)

ro

11 Jul, 2024 14:38 305 Marime text
  • Părți în cauză sunt Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Independența, în calitate de reclamant și Parohia Independența, în calitate de pârât.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au declinat către Judecătoria Mangalia dosarul deschis de UAT Comuna Independența în contradictoriu cu Parohia Independența.
 
Decizia instanței a fost luată după ce judecătorii au ajuns la concluzia că procesul nu este de competența Tribunalului și au admis excepție necompetenței materiale a instanței.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 7900/118/2023, înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului la mijlocul lunii noiembrie 2023.
 
Părți în cauză sunt Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Independența, în calitate de reclamant și Parohia Independența, în calitate de pârât.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „pretenții“.
 
În minuta deciziei de declinare, se precizează:
 
„Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Constanţa – Secția de contencios administrativ şi fiscal.
Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Mangalia.
Fără cale de atac“
 
Decizia Tribunalului este fără cale de atac, astfel că acum dosarul va fi trimis pe rolul Judecătoriei Mangalia, la Secția Civilă.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Gabriel Neacșu, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Hotărârea pe care o va pronunța Judecătoria Mangalia la finalul procesului va putea fi ulterior atacată la instanța de control judiciar, respectiv Tribunalul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Parohia Izvorul Tămăduirii Cerchezu, apel în procesul cu Primăria Cerchezu! Biserica trebuie să achite peste 10.000 de lei primăriei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii