Dosar la Constanța Asociația Composesorală Borșa renunță la cererea de acordare a ajutorului public judiciar
Dosar la Constanța: Asociația Composesorală Borșa renunță la cererea de acordare a ajutorului public judiciar
21 Jan, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1054
Marime text
- În cauză, s-au solicitat „despăgubiri de 47.695.637 Euro pentru lipsa de folosință a 17.000 hectare teren forestier și daune morale de 100 Euro/an pentru fiecare din cei 1271 de membri composesori, pentru perioada 2005 – 2023“.
Împotriva deciziei Judecătoriei Constanța se poate formula recurs, în termen de cinci zile de la comunicare.
Este vorba despre dosarul cu indicativul 29316/212/2023, al cărui obiect este „acțiune în răspundere delictuală daune morale“.
Părți în proces sunt Asociația Composesorală Borșa, în calitate de reclamant, și, respectiv, pârâții Instituția Prefectului Județulul Maramureș, Comisia Județeană Maramureș pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor, UAT Orașul Borșa și Comisia Locală Borșa pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor.
Tot pârâți sunt și Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Direcția Silvică Maramureș, Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Direcția Silvică Maramureș - Ocolul Silvic Borșa și, nu în ultimul rând, Statul Român prin Ministerul Finanțelor.
Potrivit unui răspuns adresat membrului CSM Alin Ene pe pagina sa de Facebook de către reprezentanții Asociației Composesorale Borșa, prin cererea de chemare în judecată s-au solicitat „despăgubiri de 47.695.637 Euro pentru lipsa de folosință a 17.000 hectare teren forestier și daune morale de 100 Euro/an pentru fiecare din cei 1271 de membri composesori, pentru perioada 2005 – 2023“.
„Acțiunea a fost depusă la toate judecătoriile din România“, au spus reprezentanții Asociației, prin președintele Mihali Matei și av. Bogdan Ioan Tudor Todoran, conform sursei citate.
Decizia pe care o va lua în cauză Judecătoria Constanța va putea fi ulterior atacată la instanța superioară, respectiv Tribunalul Constanța.
Sursa info: Portalul Instanțelor de Judecată, Facebook.com – Alin Ene, judecător – membru CSM
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Bogdan Andrei Alexandru, propus șef, în continuare, al Parchetului Judecătoriei Mangalia
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii