Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:02 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul deschis de șefii din parchetele din Constanța Ministerului Public, amânat de protestele judecătorilor

ro

17 Jul, 2023 09:59 1572 Marime text
  • Noul termen a fost stabilit pe 24 noiembrie 2023.
Tribunalul Constanța a amânat pentru această toamnă dosarul deschis de mai mulți procurori din oraș, inclusiv procurorul general al Dobrogei, magistratul Gigi Valentin Ștefan, Ministerului Public, în materia Litigii de muncă!
 
Motivul care a stat la baza amânării procesului este reprezentat protestele judecătorilor, măsură adoptată la nivelul fiecărei instanțe în parte.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 24 noiembrie 2023, fiind vorba despre dosarul cu indicativul 1634/118/2023 al Secției I Civile.
 
Printre reclamanți se numără, alături de magistratul Gigi Valentin Ștefan -procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, și magistratul Camelia Mădălina Hira, procuror șef delegat al DIICOT Constanța.
 
De asemenea, lista reclamanților continuă cu magistrații Mihaela Elena Mergeane, procuror general adjunct al Dobrogei, Cornelia Dumitrescu, Laura Subțirelu, Vasile Drăghici, Teodor Niță, Grațiela Venera Lăzureanu, Elena Stoica, Elena Teodora Rotea, Laurențiu Bratosin, Gill Julien Grigore Iacobici, Camelia Maria Conortos și Silviu Viorel Radu.
 
Rolul de pârât revine Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, alături de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, dar și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
 
Dosarul vizează Litigii de muncă, fiind vorba despre o acțiune în constatare a unor drepturi.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, ea va putea fi atacată la instanța de control, respectiv Curtea de Apel Constanța.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Procuror șef nou în Parchetul Tribunalului Constanța!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii