Dosarul „Motorina“! Procurorii din Constanța solicită, în continuare, arestarea preventivă a 11 suspecți! Date din anchetă
Dosarul „Motorina“!: Procurorii din Constanța solicită, în continuare, arestarea preventivă a 11 suspecți!
03 Jun, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2414
Marime text
- În cauză polițiști ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cu sprijinul Direcției de Poliție Transporturi, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare 70 de mandate de percheziție domiciliară.
- Din cercetări a reieșit faptul că mai multe persoane, angajate ale unei societăți comerciale, au sustras produse petroliere, prin diferite moduri de operare care implicau utilizarea unor dispozitive electronice, pe care ulterior le-au păstrat pentru consum propriu sau le-au comercializat către terțe persoane.
Procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa solicită, în continuare, arestarea preventivă a celor 11 suspecți din dosarul denumit generic „Motorina“! Anchetatorii au contestat decizia Judecătoria Constanța prin care a respins, ca neîntemeiată, propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de cele 11 persoane suspectat de furt calificat (produs petrolier).
Contestația procurorilor va fi soluționată de judecătorii de la Tribunalul Constanța.
Amintim că prin respingerea propunerii de arestare preventivă, Judecătoria Constanța a dispus punerea de îndată în libertate a celor 11 persoane, față de care a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 27.05.2022 până la data de 25.07.2022 inclusiv.
Amintim că cele 11 persoane, cu vârste cuprinse între 28 și 60 de ani, au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate de polițiști ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cu sprijinul Direcției de Poliție Transporturi și a Secțiilor Regionale de Poliție Transporturi București, Craiova și Brașov, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
În cauză a fost începută urmărirea penală față de 17 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat, înșelăciune și infracțiuni informatice.
Din cercetări a reieșit faptul că mai multe persoane, angajate ale unei societăți comerciale, au sustras produse petroliere, prin diferite moduri de operare care implicau utilizarea unor dispozitive electronice, pe care ulterior le-au păstrat pentru consum propriu sau le-au comercializat către terțe persoane.
Polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 25.000 de litri de produs petrolier, 55 de dispozitive tip telecomandă, 12 dispozitive de bruiere a semnalului GPS, 20 de dispozitive de transfer combustibil, 39 de telefoane mobile, sumele de 180.920 de lei, 28.500 de euro și 400 de dolari australieni, 80 de autotractoare cu semiremorcă - cisternă, documente contabile utile cauzei, precum și alte bunuri și documente susceptibile de a fi fost folosite în activitatea infracțională.
În cauză polițiști ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cu sprijinul Direcției de Poliție Transporturi, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare 70 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, înșelăciune și fraudă informatică.
Descinderile au avut loc în municipiul București (6), precum și în județele Constanța (25), Tulcea (6), Ialomița (1), Călărași (1), Ilfov (2), Prahova (6), Dâmbovița (4), Argeș (17), Brașov (1) și Giurgiu (1).
Din cercetări a reieșit faptul că mai multe persoane, angajate ale unei societăți comerciale, au sustras produse petroliere, prin diferite moduri de operare care implicau utilizarea unor dispozitive electronice, pe care ulterior le-au păstrat pentru consum propriu sau le-au comercializat către terțe persoane.
Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Retrocedarea celor 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu – Constanța, amânat pentru septembrie
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii