Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul pe rolul Curții de Apel Constanța Laurențiu Feodorov, fost președinte al CA al societății Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea SA, la judecată cu Ministerul Agriculturii

ro

18 Oct, 2024 13:00 164 Marime text
Dosarul pe rolul Curții de Apel Constanța
  • Dosarul cu obiectul-  anulare acte emise de autorităţile de reglementare a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța.
  • Feodorov Laurențiu Adrian este reclamant, iar Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Direcția de Management și Guvernanța Corporativă, Statul Roman,  Societatea Naționala Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea SA au calitatea de pârâți.
  • Următoarea ședință a magistraților a fost stabilită pentru data de 14 noiembrie.
 
 
Pe data de 24.09.2024, pe rolul Curții de Apel Constanța, Contencios administrativ şi fiscal a fost înregistat dosarul cu indicativul 583/118/2024 și obiectul-  anulare acte emise de autorităţile de reglementare.
 
Pățile dosarului aflat în stadiul procesural de fond sunt: Feodorov Laurențiu Adrian - reclamant, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - prin Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - prin Direcția de Management și Guvernanța Corporativă, Statul Roman - prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Societatea Naționala Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea SA, Societatea Națională Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea SA - pârâți. Următoarea ședință a magistraților a fost stabilită pentru data de 14 noiembrie.

Casa Unirea dosar
 
În 2023, Laurențiu Adrian Feodorov a fost numit președinte al CA, pe o perioadă interimară de patru luni. Laurențiu Adrian Feodorov a fost  consilier onorific în Ministerul Agriculturii, între martie și iulie, 2022.
 
Reamintim că procurorii DNA au descins pe 9 octombrie anul curent la Casa Unirea, magazinul care ar fi trebuit să-i ajute pe agricultori. Există suspiciuni legate de un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro.
 
Direcția Națională Anticorupție spune într-un comunicat că dosarul penal în care a efectuat perchezițiile „vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, în perioada 2023-2024”. Au fost efectuate percheziții la 60 de adrese din Bucureşti şi din 12 judeţe (Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Giurgiu, Constanţa, Iaşi, Timiş, Caraş Severin, Cluj, Bihor, Maramureş, Arad).
 
Dosarul vizează Casa de comerţ Unirea, fiind vorba despre infracţiunea de abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte cu fermierii. Abuzul în serviciu vizat de anchetatori ar consta în favorizarea unor societăţi în detrimentul altora.
 
În ianuarie, corpul de control din cadrul Direcției Generale Control, Antifraudă și Inspecții (DGCAI) a făcut verificări la Casa Unirea.
 
În urma verificărilor corpul de control ar fi constatat nereguli în activitatea managementului societății, printre care și neîncasarea unor sume scdente de peste 50 de milioane de lei.
Casa de Comerț Agroalimentar „Unirea” a fost înființată de fostul ministru al Agriculturii Petre Daea, la inițiativa lui Liviu Dragnea, care susținea că scopul este de a-i ajuta pe micii fermieri să își valorifice produsele.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datel or cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Oficial de la DNA: Fosta șefă de la Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA, Mariana Cotoi, reținută pentru 24 de ore

 
Surse: Percheziții DNA în țară și la Constanța în legătură cu activitatea Casei de comerţ Unirea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii