Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Portul continuă să facă „pui“! Un alt șef din Vama Agigea, la judecată cu statul

ro

01 Nov, 2021 00:00 3053 Marime text

 
  • Cazul a fost înregistrat vineri, 29 octombrie 2021, pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța, sub indicativul 8068/118/2021, reclamant fiind Claudiu Constantin Olteanu.
  • Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, Claudiu Constantin Olteanu a fost trimis în judecată în mega-anchetă anticorupție cunoscută generic drept „Dosarul Portul“.
 
Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice a fost dat, din nou, în judecată, pentru repararea prejudiciilor cauzate de erorile judiciare în legătură cu Dosarul Portul!
 
Cazul a fost înregistrat vineri, 29 octombrie 2021, pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța, sub indicativul 8068/118/2021, reclamant fiind Claudiu Constantin Olteanu.
 
Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, Claudiu Constantin Olteanu a fost trimis în judecată în mega-anchetă anticorupție cunoscută generic drept „Dosarul Portul“.
 
În calitate de adjunct al șefului Biroului Vamal Constanța Sud Agigea, Olteanu a fost acuzat de procucurorii DNA de „inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup“ și, respectiv, „două infracțiuni de luare de mită, ambele în formă continuată“.
 
Totuși, după mai mulți ani de anchetă și alții de proces, Curtea Supremă a decis definitiv achitarea persoanelor acuzate în Dosarul Portul.
 
Achitarea a fost pronunțată prin Decizia penală nr. 177 din 15.07.2019, față de persoanele acuzate, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, „întrucât fapta nu există, fapta nu este prevăzută de legea penală, sau nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea“, potrivit DNA.
 
Amintim, lucrătorul vamal Claudiu Constantin Olteanu nu este singurul care a decis să cheme statul în judecată, pentru repararea prejudiciilor cauzate de erorile judicare din cazul său, după ce Curtea Supremă a pronunțat decizia definitivă de achitare în acest dosar.
 
Acestuia i-au precedat lucrătorii vamali Valentin Roșculeț, Adrian Milea, dar și alții.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Achitat după șase luni de închisoare
Un vameș din Constanța cere un milion de euro daune! Ce se întâmplă cu dosarul

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii