Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul scafandrilor morți la Eforie nu se mai află la Parchetul Judecătoriei Constanța. Cine a preluat ancheta

ro

16 Apr, 2021 10:07 2447 Marime text
 
Dosarul scafandrilor morți la Eforie nu mai este instrumentat de procurorii Parchetului Judecătoriei Constanța!
 
Recent, dosarul a fost preluat de Parchetul Curții de Apel Constanța, unitate de parchet ce va continua cercetările specifice.
 
Tragedia a avut loc în data de 09 aprilie 2021, în jurul orei 13:45, în zona localităților Eforie Nord respectiv Eforie Sud, la aproximativ 500 metri în largul Mării Negre.
 
Ștefan-Adrian Strungaru, de 32 de ani, din Iași, (foto medalion) biolog marin, cercetător în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași România, și Matei Emil Marian, 54 de ani, din Mangalia, și-au pierdut viața.
 
Împrejurarile producerii accidentului
 
Așa cum reiese din primele cercetări efectuate la fața locului, cele două victime, efectuau scufundări în zona localităților Eforie Nord, respectiv Eforie Sud, la cca 500 metri în largul Mării Negre având ca scop cercetarea biodiversității sectorului respectiv, întrucât în acea zonă urma să se efectueze un proces de deznisipare.
 
Cei doi scafandri erau asistați pe durata scufundării de o ambarcatiune. În jurul orei 13:45 cei din ambarcațiune au sesizat ca unul din scafandri a iesit la suprafata (Matei Marian Emil), dar s-a scufundat din nou și ulterior niciunul din cei doi scafandri nu au mai ieșit la suprafață.
 

În aceste condiții a fost declanșată prin nr. unic de urgență 112 alarma de către cei din barca de supraveghere.
 
Elicopterul SMURD a survolat marea în zona respectivă și au fost văzute corpurile celor doi scafandri pe fundul mării.
 
S-a procedat la recuperarea imediată a acestora, însă deși au fost efectuate manevre de resuscitare a fost declarat decesul acestora.
 
Evenimentul se cercetează de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de munca pentru efectuarea cercetărilor.
 
Urmeaza să fie identificate și audiate toate persoanele care au avut legătură cu evenimentul în cauza, să fie solicitate documente ca să clarifice împrejurările producerii evenimentului, să fie făcute constatări.

 
In baza constatarilor efectuate de acesta,  vor fi stabilite imprejurarile si cauzele care au condus la producerea evenimentului precum si reglementarile legale incalcate si pe cale de consecinta raspunderile si masurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii