Două femei şi un copil au murit într-un accident pe podul rutier de la Ovidiu. Primul termen în apel, 21 noiembrie
Două femei şi un copil au murit într-un accident pe podul rutier de la Ovidiu. Primul termen în apel, 21 noiembrie
02 Oct, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
2161
Marime text
Curtea de Apel Constanţa a stabilit primul termen în dosarul în care un tânăr, de 33 de ani, din Negreşti-Oaş, judeţul Satu Mare, a fost condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare cu executare, pentru ucidere din culpă. Procesul vizează un grav accident rutier înregistrat pe podul rutier de la Ovidiu, soldat cu decesul a trei persoane (două femei şi un copil) şi rănirea gravă a alteia.
Primul termen în apelul cauzei a fost stabilit pentru data de 21 noiembrie.
Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.
În prezent, inculpatul se află sub control judiciar. Pe data de 10 octombrie, Curtea de Apel Constanţa va decide libertatea inculpatului.
Amintim că accidentul rutier a avut loc în seara zilei de 21 noiembrie 2018, pe DN 2A, pe podul rutier de la Ovidiu care traversează Canalul Ovidiu - Poarta Albă.
Potrivit Poliţiei Judeţului Constanţa, un autoturism marca Mercedes se deplasa dinspre Mihail Kogălniceanu către Constanţa, iar pe podul rutier din zona localităţii Ovidiu a pătruns pe contrasens, unde a acroşat, cu partea stânga-faţă, un autoturism Hyundai care se deplasa regulamentar din sens invers. În urma impactului, autoturismul marca Mercedes s-a răsturnat, iar evenimentul rutier s-a soldat cu decesul conducătoarei auto, al unei fetiţe de trei ani, copilul acesteia, şi al mamei conducătoarei auto, precum şi cu rănirea unei alte femei, toate din autoturismul care circula regulamentar. Mama şi minora sunt din Constanţa, iar bunica din localitatea Nicolae Bălcescu şi toate se aflau în autoturismul Hyundai.
Şoferul suspectat de producerea tragicului accident ar fi emanat halenă alcoolică. Mai mult decât atât, el a încercat să fugă de la locul accidentului, dar a fost prins de un militar, aflat în timpul liber, şi de un poliţist. Cu privire la acest aspect, în faţa judecătorilor, avocatul inculpatului a declarat că această infracţiune (părăsirea locului accidentului) s-a produs pe fondul unui şoc psihic şi emoţional extrem de puternic, care l-a determinat pe inculpat să nu mai fie coerent nici în gândire şi nici în mişcări, acesta mergând singur pe stradă, fiind de înţeles şocul inculpatului, având în vedere ce s-a întâmplat.
Inculpatul a fost trimis în judecată pe data de 11 decembrie 2018. Pe data de 18 iunie 2019, Judecătoria Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea dosarului, a decis condamnarea inculpatului la şapte ani de închisoare pentru ucidere din culpă la pedeapsa de şapte ani închisoare, la un an de închisoare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice la pedeapsa de un an de închisoare şi la alţi doi ani de detenţie pentru părăsirea locului accidentului. În final, magistraţii au decis contopirea celor trei pedepse cu închisoarea, aplicându-i inculpatului pedeapsa cea mai grea, de şapte ani de închisoare la care se adaugă sporul de un an de închisoare. În final, inculpatul s-a ales cu pedeapsa de opt ani de închisoare.
Pe data de 23 aprilie, Judecătoria Constanţa a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii