Droguri de 625 de milioane de euro, într-un depozit la Eforie. Sentința judecătorilor din Constanța rămâne neschimbată
Droguri de 625 de milioane de euro, într-un depozit la Eforie. Sentința judecătorilor din Constanța rămâne
30 Mar, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
3867
Marime text
- „În perioada aprilie - iunie a anului 2016, împreună cu inculpaţii anterior menţionaţi, au introdus în România, prin Portul Constanţa, fără drept, cantitatea de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină, prin disimularea acestor droguri în spaţii special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operaţiuni de import - export de aproximativ 320 de tone de banane din Columbia în România).
Sentința luată de judecătorii din Constanța în dosarul celei mai mari cantităţi de droguri descoperite în România nu se schimbă! Recent, Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondată contestaţia la executare formulată de unul dintre inculpații cauzei. În iunie 2016, într-un depozit de pe raza localităţii Eforie Sud au fost descoperite aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină provenită din Columbia.
Oficial
„Solutia pe scurt: În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondată contestaţia formulată împotriva sentinței penale nr. 414/06.11.2020 pronunţată de Tribunalul Constanța în dosarul nr. 5224/118/2020. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă contestatorul la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 272 Cod procedură penală suma de 313 lei, reprezentând onorariu parțial apărător desemnat din oficiu se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Constanţa. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică“.
Condamnări
Amintim că la începutul lunii octombrie 2018, judecătorii din Curtea de Apel Constanţa s-au pronunţat în dosar, dictând următoarele pedepse:
Mimoun Kaabounim, zis „Dark Rocky“ şi „Rocky“ - 19 ani şi patru luni de închisoare
Narvaez Ramon Diego - 19 ani şi cinci luni de închisoare
Mikailionis Nerijus - 18 ani şi şase luni de închisoare
Laurincikas Audrius - 18 ani şi cinci luni de închisoare
Gaidamavicius Vygantas - 18 ani şi cinci luni de închisoare
Miceika Tadas - 18 ani şi şase luni de închisoare.
Date din anchetă
Reamintim că, potrivit DIICOT, „în perioada aprilie - iunie 2016, inculpatul Mimoun Kaabouni împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, cetăţean columbian, şi cu Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, cetăţeni lituanieni, au iniţiat şi au constituit un grup infracţional organizat, pe care ulterior l-au şi sprijinit prin acţiuni distincte, în scopul săvârşirii de infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantităţi de cocaină din Columbia în Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României) şi trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, deţinerea şi manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul României, în vederea transportării ulterioare a acestora în ţări din Europa de Vest)“.
Banane din Columbia
„Astfel, în perioada aprilie - iunie a anului 2016, împreună cu inculpaţii anterior menţionaţi, au introdus în România, prin Portul Constanţa, fără drept, cantitatea de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină, prin disimularea acestor droguri în spaţii special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operaţiuni de import - export de aproximativ 320 de tone de banane din Columbia în România).
Tot astfel, în perioada 21.06.2016 - 29.06.2016, activitatea infracţională a inculpatului Mimoun Kaabouni a continuat, în sensul că, împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, a încercat să scoată din România, fără drept, cantitatea totală de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină provenită din Columbia, droguri ce urmau a fi direcţionate către Europa de Vest“, conform DIICOT.
Depozit la Eforie Sud
Anchetatorii mai arată că, „pentru extragerea drogurilor, inculpaţii au închiriat un depozit pe raza localităţii Eforie Sud, desfăşurând aceste activităţi la data de 27/06.2016 şi la data de 29.06.2016, orele 20.00, moment în care procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri din cadrul DCCO, au descins la acest imobil, procedându-se astfel la constatarea în flagrant a infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc“.
„În paralel, în data de 29.06.2016, inculpatul Mimoun Kaabounim, zis «Rocky», a fost reţinut de către autorităţile spaniole în timp ce încerca să părăsească teritoriul Spaniei, pe aeroportul din Malaga, în vederea soluţionării propunerii de arestare preventivă formulate de către procurorii DIICOT. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro“, au conchis procurorii.
Totodată, instanţa a dispus măsura de siguranţă a confiscării speciale a cantităţii nete de 2.307,85262 de kilograme de cocaină, rămasă în urma analizelor de laborator.
Citește și
Droguri de 625 de milioane de euro, la Eforie
Cât a costat ancheta privind cea mai mare captură de cocaină din România. Cine şi cât trebuie să plătească
Avem hotărârea finală în dosarul celei mai mari cantităţi de droguri descoperite în România!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii