Droguri la Sunwaves! Cetățean britanic, condamnat la Constanța
Droguri la Sunwaves!: Cetățean britanic, condamnat la Constanța
21 May, 2024 13:03
ZIUA de Constanta
879
Marime text
- În fapt, s-a reţinut că, la data de 27.04.2019, în jurul orei 00.10, inculpatul a fost depistat, în incinta festivalului Sunwaves, în timp ce consuma prin prizare o substanță pulverulentă, de culoare albă, pe care o deținea într-un plic din plastic transparent, autosigilant.
Tribunalul Constanța a decis condamnarea – în primă instanță –a unui cetățean britanic suspectat de deţinere, fără drept, de droguri de risc și de mare risc, pentru consum propriu.
În fapt, s-a reţinut că, la data de 27.04.2019, în jurul orei 00.10, inculpatul a fost depistat, în incinta festivalului Sunwaves, în timp ce consuma prin prizare o substanță pulverulentă, de culoare albă, pe care o deținea într-un plic din plastic transparent, autosigilant.
Instanța a mai dispus confiscarea a 0,36 grame substanță pulverulentă care conține ca substanță activă cocaină și cantitatea de 6,57 grame substanță pulverulentă care conține ca substanță activă ketamină, rămase după efectuarea analizelor de laborator, ambalată și sigilată, care a fost depusă la Camera de Corpuri Delicte din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa!
Povestea detaliată
În cauză, magistrații au dispus trimiterea în judecată a unui cetățean britanic, acesta fiind trimis în judecată sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc și de mare risc, pentru consum propriu prev. de art. 4 alin. 1 și 2 din Legea nr.143/2000.
În fapt, s-a reţinut că, la data de 27.04.2019, în jurul orei 00.10, inculpatul a fost depistat, în incinta festivalului Sunwaves, în timp ce consuma prin prizare o substanță pulverulentă, de culoare albă, pe care o deținea într-un plic din plastic transparent, autosigilant.
La controlul corporal efectuat asupra bărbatului au fost găsite într-o borsetă - spun procurorii - „11 pliculețe din plastic transparent, autosigilante, ce conțineau fiecare o substanță pulverulentă, de culoare albă și un flacon din plastic transparent în care se afla un lichid incolor, în proporție de ¼ din volumul flaconului, raportul de constatare tehnico-ştiinţifică nr. 4041670 din 15.05.2019 concluzionând că probele ridicate sunt constituite din cantitatea de 0,4 grame substanță pulverulentă care conține ca substanță activă , cantitatea de 6,67 grame substanță pulverulentă care conține ca substanță activă Ketamină și cantitatea de 20 ml lichid incolor ce conține ca substanță activă GBL (Gammabutyrolactone)“.
Instanţa reţine că inculpatul este la primul conflict cu legea penală în România, a avut o atitudine procesuală sinceră, de la începutul urmăririi penale.
De asemenea, reţine instanţa că inculpatul este cetăţean străin, dar a avut o atitudine procesuală de recunoaştere şi regret şi de implicare pe tot parcursul procesului penal, iar fapta a fost comisă în urmă cu mai bine de 4 ani.
Având în vedere circumstanţele expuse anterior, Tribunalul Constanța a apreciat că „săvârşirea infracţiunii de către acest inculpat a fost cauzată mai degrabă de o eroare de judecată cauzată de imaturitatea specifică vârstei şi de locul în care se afla, iar o eventuală aplicare a unei pedepse ar fi de natură să îi afecteze negativ traseul inculpatului din punct de vedere profesional şi chiar şi personal“.
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța, instanță care a stabilit pedeapsa de 1 an închisoare, în sarcina inculpatului, a cărei aplicare va fi amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani, conform art. 84 Cod Penal.
Decizia nu este una definitivă!
Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
Decizia Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Un tânăr din Satu Mare și o educatoare din Marea Britanie, condamnați la Constanța, pentru droguri!
Cocaină la Constanța! Procurorii DIICOT anunță reținerea unui bărbat. Date oficiale din anchetă (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii