Electrocentrale Constanța SA, proces cu municipalitatea pentru anularea unei HCL din 2001, prin care mai multe trenuri au fost preluate de primărie. Decizia Tribunalului (MINUTA)
Electrocentrale Constanța SA, proces cu municipalitatea pentru anularea unei HCL din 2001, prin care mai multe
25 Apr, 2024 10:15
ZIUA de Constanta
610
Marime text
- HCL Constanța 420/2001, contestată în proces, este o hotărâre „privind aprobarea trecerii în domeniul privat al municipiului Constanța a tuturor suprafețelor de teren situate pe raza municipiului Constanța care nu sunt deținute cu titlu valabil de către persoane fizice sau juridice“.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au constatat perimarea cererii de chemare în judecată, după ce, în 2022, procesul fusese suspendat.
Hotărârea prin care s-a admis excepția perimării în proces a fost pronunțată ieri, 24 aprilie 2024, de către Secția de Contencios administrativ și fiscal a instanței și mai poate fi atacată în recurs, la Curtea de Apel.
Iată minuta deciziei pronunțate în dosarul 7232/118/2021:
„Admite excepţia perimării cererii de chemare în judecată invocată din oficiu de către instanţă şi în consecinţă,
Constată perimată cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Electrocentrale Constanţa SA, în insolvenţă, prin reprezentant legal – administrator judiciar CITR Filiala Bucureşti SPRL, în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Municipiului Constanţa şi Municipiul Constanţa prin Primar.
Obligă reclamanta la plata către pârâţi a sumei de 2856 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la pronunţare care se depune la Tribunalul Constanţa şi va fi judecat de către Curtea de Apel Constanţa.
Pronunţată la data de 24.04.2024, în conformitate cu prevederile art. 402 din CPC sub rezerva art. 396 alin. 2 din CPC raportat la art. 401 alin. 2 teza ultimă din CPC“
Conform datelor noastre, la Tribunal dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Ciprian Gabriel Butaru, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de anulare a actului administrativ reprezentat de Hotărârea nr. 420/26.11.2001 a Consiliului Local Constanța.
Potrivit datelor oficiale, HCL Constanța 420/2001 este o hotărâre „privind aprobarea trecerii în domeniul privat al municipiului Constanța a tuturor suprafețelor de teren situate pe raza municipiului Constanța care nu sunt deținute cu titlu valabil de către persoane fizice sau juridice“.
La Tribunalul mai există un proces între Electrocentrale Constanța SA, UAT Constanța și Consiliul Local Constanța, având ca obiect revendicarea imobiliară a unui teren de 87.508,55 mp.
Este vorba despre terenul situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 123, situat chiar în spatele centralei.
În acest proces, reprezentanții Electrocentrale au precizat că terenul ar fi fost intabulat în patrimoniul municipiului Constanța în baza unor hotărâri ale Consiliului Local deși, de fapt, suprafața ar aparține companiei.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Electrocentrale Constanța SA, acțiune în revendicare contra Consiliului Local. Tribunalul așteaptă, luni, expertiza
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii