Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 04 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eurosantis SRL, deținută de Ion Dumitrache, președintele PSD municipiu Constanța, obligată de magistrați să achite peste 1.800 de lei Primăriei Constanța. Iată motivarea (DOCUMENT)

ro

27 May, 2024 17:00 753 Marime text
  • Eurosantis SRL a făcut apel în procesul cu Primăria Constanța. Potrivit portalului instanțelor de judecată, până la acest moment nu a fost stabilit primul termen de judecată.
  • Asociații firmei sunt: Ion Dumitrache, cu 60% din capitalul social, și Maria Dumitrache, cu 40% din capitalul social. Administratorul societății Filofteia Petre.
 
Pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia a II-a civilă a fost înregistrat, pe data de 30.04.2024, dosarul cu indicativul 11979/212/2023 cu obiectul - alte cereri autorizare desființare lucrări.
 
Părțile dosarului aflat în stadiul procesual de apel sunt: Primarul Municipiului Constanța - intimat reclamant, iar SC Eurosantis SRL- apelant pârât. Potrivit portalului instanțelor de judecată, până la acest moment nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 


Reamintim că pe rolul Judecătoriei Constanța, Secţia civilă pe data de 30.04.2024, a fost depus dosarul cu indicativul 11979/212/2023 și cu obiectul - autorizare desfiinţare lucrări (legea 50/1991). Părțile dosarului aflat în stadiul procesual de fond sunt:   Primarul Municipiului Constanța – reclamant, iar SC Eurosantis SRL – părât. Pe data de 13.02.2024, judecătorii de la Judecătoria Constanța au respins cererea.
 
„Respinge cererea ca rămasă fără obiect. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 1.820 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei pe 13.02.2024. Document: Hotarâre  1323/2024 din 13.02.2024“, se spune în soluția pe scurt.
 
 
Răspunsul oficial al Judecătoriei Constanța
 
 

„Deliberând asupra cauzei civile, constată următoarcle: Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța Ia data de 08.05.2023, reclamantul, Primăria Constanța,  a solicitat obligarea pârâtei Eurosantis SRL la desființarea lucrărilor executate în mod neautorizat Ia un imobil,  astfel cum au fost constatate în procesul-verbal de constatare și sanctionare a contravenției la aducerea imobilului la stadiul initial.

De asemenea, a solicitat obligarea pârâtului, Eurosantis SRL, Ia plata cheltuielilor de judecată. În sustinerea cererii, a solicitat încuviințarea probei cu înscrisuri. Pârâta Eurosantis SRL a formulat întâmpinare, prin care a solicitat respingerea cererii de chemare în judecată ca nefndată, arătând că a început demersurile în vederea intrării în legalitate. În probațiune, a solicitat încuviințarea probei cu înscrisuri. Pârăta a depus autorizația de construire.



Analizând materialul probator administrat în cauză, instanta reține următoarele: Având în vedere că pârata a depus la dosar autorizația de construire privind autorizarea lucrărilor executate fără autorizație de construire, consemnate în procesul-verbal de constatare și sanctionare a contravențiilor, instanța reține că cererea de chemare în judecată a rămas fără obiect, urmând să fie respinsă în consecință. Referitor Ia cererea reclamantului de obligare a pârâtei la plata cheltuielilor de judecată, instanța reține că pârâta, Eurosanits SRL, este în culpă procesuală, întrucât emiterea autorizației de construire s-a făcut în data de 21.08.2023, ulterior introducerii acțiunii (la data de 08.05.2023), determinând prin conduita sa declanșarea de către reclamant a mecanismului judiciar.

Față de aceste considerente, în temeiul art. 453 C.proc.civ., instanța va admite cererea de acordare a cheltuielilor de judecată va obliga pârâta să platească reclamantului suma de 1.820 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxa judiciară de timbru și onorariu de avocat achitat conform chitanței nr. 280 din data de 27.04.2023“, se spune în motivarea instanței.

 

Despre SC Eurosantis SRL


 
Înființată în anul 1992, firma are sediul social pe bulevardul Al. Lapusneanu, Nr. 107, Bloc Lv40 din Constanța și se ocupă de  comerțul cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate.
 
Asociații firmei sunt: Ion Dumitrache, cu 60% din capitalul social, și Maria Dumitrache, cu 40% din capitalul social. Administratorul societății Filofteia Petre.
 
Potrivit termene.ro, Ion Dumitrache președintele PSD municipiu Constanța, mai este asociat/acționar în: General Services Turism & Trading SA,  European Transport SA,  Punct Farmaceutic NR.32 SA,  E.T.T. Company SRL, Duseni Pan CTA SRL, Marina & Santis SRL, Tekno Plus SRL, Port Dredging SA,  Media Info Channel SRL.
 
La rândul ei, Maria Dumitrache este acționar/asociat în Concordia Press SA,  Farmacia Apodas SRL,  European Transport SA,  Farm Mond SRL, Marina & Santis SRL, Tekno Plus SRL.

Petre Filofteia apare în Petre Filofteia Persoană Fizică Autorizata.
 
Societatea Eurosantis SRL a obținut, prin negociere directă, 2044 de contracte de la autorități publice din Constanaț. Printre acestea se numără: Municipiul Mangalia,  Spitalul Orășenesc Hârșova,  Spitalul Orășenesc "Dr. Alexandru Borza" Abrud, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța, Spitalul Județean de Urgență Bacău, Spitalul Orășenesc Jibou Dr. Traian Herța, Spitalul Municipal Blaj și altele. În anul 2022, firma cu 111 de salariați a aporbat o cifră de afaceri de 66.484.857 lei și un profit de 16.446.429 lei.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
În secțiunea Documente puteți consulta motivarea magistraților Judecătoriei Constanța.

 

Citește și:
 
 Farmacia, verificată de ANPC: Eurosantis SRL, firma lui Ion Dumitrache de la PSD, în proces cu Protecția Consumatorilor Constanța!
 
Ministerul Apărării Naționale, contract cu Șantierul Naval Midia SA! Legături cu Ion Dumitrache, președintele organizației municipale PSD Constanța (DOCUMENT)

Ce se construiește: Eurosantis SRL cere elaborarea unui PUZ pentru o investiție pe strada Ștefan cel Mare din Constanța
 
Eurosantis SRL va furniza produse farmaceutice Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii