Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, arestat la Constanța, va fi pus în libertate

ro

14 Jul, 2021 13:18 3263 Marime text

 
 
Judecătorii Iulia Cezara Suciu și Damian Mitea, de la Curtea de Apel Constanța, au decis azi ca Petre Neacșa, director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, să fie scos din arestul preventiv!
 
El va fi pus în libertate și plasat în arest la domiciliu!
 
Decizia este definitivă!

Oficial

În baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite contestaţia formulată de inculpatul Neacșa Petre împotriva încheierii nr. 98/08.07.2021 pronunţată de Tribunalul Constanța în dosarul nr. 5152/118/2021. Desfiinţează încheierea penală contestată şi, rejudecând:

Respinge propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Neacșa Petre. În baza art. 227 alin. 2 C. pr. pen. raportat la art. 202 alin. 1, 3 Cod pr. pen., art. 218 alin. 1,2 C. pr. pen. dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul Neacșa Petre pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 14.07.2021 până la data de 12.08.2021 inclusiv .

În baza art. 221 alin. 1,2 Cod procedură penală, pe perioada arestului la domiciliu, inculpatul Neac?a Petre va respecta următoarele obligaţii: - să nu părăsească imobilul în care locuiește (...) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau pe rolul căruia se află cauza; - să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; - să nu comunice direct sau indirect cu coinculpații și martorii din dosarul penal nr. 26/P/2021 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa . În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor dispuse, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestului preventiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Neacșa Petre de sub puterea mandatelor de arestare preventivă nr. 73/UP/08.07.2021 emis de Tribunalului Constanţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Desemnează Poliţia Municipiului Râmnicu Vâlcea ca organ însărcinat cu supravegherea inculpatului Neacșa Petre. Prezenta încheiere se comunică persoanelor şi instituţiilor prev. de art. 221 alin. 8 Cod procedură penală, iar inculpatului i se va efectua comunicarea prev. de art. 218 alin. 4 Cod procedură penală. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii penale contestate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat la soluționarea contestației rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 14.07.2021.


 

Petre Neacșa a fost arestat pe data de 08 iulie 2021, pentru luare de mită, de judecătorul Lucian Lică, de la Tribunalul Constanța.
 
Potrivit DNA, în contextul în care Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a achiziționat, „cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate un număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA), inculpatul Neacșa Petre, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 lei“.
 
„Concret, în perioada septembrie 2020 – mai 2021, inculpatul ar fi primit banii respectivi pentru a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare achiziționării ambarcațiunilor respective“, se mai arată în ancheta DNA Constanța.

În continuare, Daniel Manole, fostul director al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) rămâne în arestare de arest la domiciliu, măsură preventivă dispusă de Tribunalul Constanța și necontestată.

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Daniel Manole, fostul director al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, rămâne în arest la domiciliu


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii