Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EXCLUSIV Primăria Constanța pierde procesul cu dr. Stela Halichidis, pe executarea silită! (MINUTA)

ro

09 Aug, 2024 12:17 529 Marime text
  • Instanța de judecată a stabilit, într-un proces anterior, că dr. Stela Halichidis este îndreptățită să primească drepturile salariale ce i s-ar fi cuvenit dacă nu ar fi fost demisă din funcția de conducere, după incendiul din 1 octombrie 2021 de la ATI Covid - SCBI Constanța.
  • Astăzi, Judecătoria Constanța a ajuns la concluzia că entitatea care a formulat contestația la executare nu avea calitatea procesuală cerute de lege pentru a deschide procesul.
  • Decizia poate fi atacată în apel.
UAT Municipiul Constanța prin Primar a pierdut astăzi, 9 august 2024, procesul împotriva executării silite pe care dr. Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, a demarat-o pentru recuperarea drepturilor salariale stabilite de instanță!
 
Judecătoria Constanța a respins, în urmă cu scurt timp, contestația la executare formulată de UAT Municipiul Constanța prin Primar, judecătorii apreciind că această contestație a fost formulată de către o entitate ce nu avea calitatea procesuală cerută de lege.
 
Decizia instanței a fost luată în dosarul 33832/212/2023 și mai poate fi atacată în apel, în termen de zece zile de la comunicarea deciziei motivate a instanței.
 
Iată minuta hotărârii de astăzi, 9 august 2024:
 
„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active invocată prin întâmpinare.
Respinge contestaţia la executare formulată împotriva executării silite însăşi, privind pe contestatorul *, pe intimata * şi pe intervenientul forţat *, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă.
Respinge, în rest, contestaţia la executare privind pe contestatorul *, pe intimata * şi pe intervenientul forţat *, ca neîntemeiată.
Respinge capătul de cerere privind întoarcerea executării silite, ca neîntemeiat.
Respinge capătul de cerere privind suspendarea executării silite, ca rămas fără obiect.
Respinge capătul de cerere privind cheltuielile de judecată, ca neîntemeiat.
Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa.
Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 09.08.2024“
 
Sursa foto: Portalul Instanțelor de Judecată

Potrivit datelor noastre, la Judecătoria Constanța, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Teodora Boicescu, președintele Secției civile a instanței.
 
Amintim, dr. Stela Halichis, fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, a demarat procedura pentru recuperarea drepturilor salariale ce i s-ar fi cuvenit dacă nu ar fi fost demisă în urma incendiului izbucnit la ATI SCBI pe 1 octombrie 2021.
 
În cursul anului trecut, fostul manager a câștigat definitiv procesul intentat Primarului Constanței pentru anularea dispoziției de încetare a contractului de management.
 
De asemenea, instanța de judecată a stabilit că dr. Stela Halichidis este îndreptățită să primească drepturile salariale ce i s-ar fi cuvenit dacă nu ar fi fost demisă din funcția de conducere.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
EXCLUSIV - „Este un act de dreptate!“
Dr. Stela Halichidis a câștigat definitiv procesul cu Primarul Municipiului Constanța! (MINUTA)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii