Expertize pentru terenurile afaceristului Secărea, din strada Belvedere, din Constanța. Rapoartele întârzie, experții ar putea fi amendați
Expertize pentru terenurile afaceristului Secărea, din strada Belvedere, din Constanța. Rapoartele întârzie,
08 Aug, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2597
Marime text
- În proces, în iunie 2021, instanța a cerut să vadă și istoricul de carte funciară pentru terenurile situate pe strada Belvedere, la numele 8 și 10.
- Tot atunci, s-a dispus și efectuarea expertizelor în legătură cu terenurile, însă raporturile de expertiză au întârziat să apară.
- La ultimul termen de judecată, magistrații au dispus citarea experților cu mențiunea de a depune raportul de expertiză, sub sancțiunea amenzii judiciare.
- Următoarea înfățișare în cauză va avea loc la data de 15 septembrie 2022, după încheierea vacanței judecătorești.
A trecut mai bine de un an de când magistrații Tribunalului Constanța au dispus efectuarea expertizelor și au cerut să vadă cărțile funciare ale terenurilor pe care business man-ul George Secărea, partenerul de afaceri al fostului primar Radu Mazăre, le deține pe strada Belvedere din Constanța.
La ultimul termen de judecată, magistrații au dispus citarea experților cu mențiunea de a depune raportul de expertiză, sub sancțiunea amenzii judiciare.
Amintim, în același proces, Consiliul Local Constanța și Direcția Patrimoniu și Cadastru din Primăria Constanța au fost întrebați despre situația terenurilor de pe strada Belvedere din oraș, de la numerele 8 și 10, ai căror proprietari sunt George și Maria Secărea și, respectiv, Marioara Secărea.
Este vorba despre dosarul 3563/118/2020, al Tribunalului Constanța, în care mai mulți cetățeni solicită instanței anularea HCLM Constanța nr. 89/2020 prin care a fost aprobat PUZ-ul inițiat de George Secărea, Maria Secărea și Marioara Secărea.
În dosar, Tiberiu Constantin Voicu, Ștefan Geantă, Alin Mihai Blăniță, Tănase Banioti, Iuliana Oancă, Șerban Călin, Gabriela Călin, Florica Boancă, Marius Alexandru Dante, Alexandru Sabău, Paul Prozorov și Lucian Gornea au cerut instanței anularea HCLM nr. 89/28.02.2020.
În cauză, pârât este Consiliul Local al Municipiului Constanța, iar George Secărea, Marioara Secărea și Angelo Sebastian Babinciuc sunt intervenienți.
Din hotărârile atacate
Hotărârea contestată vizează aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de str. Belvedere, alee de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Maria, Secărea Marioara.
Conform documentului contestat, terenurile care au inițiat PUZ-ul sunt reprezentate de „teren în suprafață de 829,18 mp (potrivit actelor de proprietate și măsurătorilor cadastrale), situat în str. Belvedere nr. 8, identificat cu nr. Cadastral 17185, înscris în cartea funciară nr. 49391 a UAT Constanța, proprietate Secărea George și Maria, conform contractuluid e vânzare – cumpărare autentificat sub nr. 1675/14.12.2006 la Biroul notarului public Darie Ruxandra Luminița“.
Cel de-al doilea teren este „în suprafață de 870 mp (potrivit actelor de proprietate și măsurătorilor cadastrale), situat în str. Belevedere nr. 10, lot 2, identificat cu nr. Cadastral 15764/2, înscris în cartea funciară nr. 42729 a UAT Constanța, proprietate Secărea Marioara, conform contractului de donație autentificat sub nr. 811/08.06.2006 la Biroul notarului public Darie Ruxandra Luminița“.
În proces, în iunie 2021, instanța a cerut să vadă și istoricul de carte funciară pentru terenurile situate pe strada Belvedere, la numele 8 și 10.
Tot atunci, s-a dispus și efectuarea expertizelor în legătură cu terenurile, însă raporturile de expertiză au întârziat să apară.
În acest context, la ultimul termen de judecată, instanța a dispus emiterea unei adrese către experți, cu mențiunea de a depune raportul de expertiză, sub sancțiunea amenzii judiciare.
Următoarea înfățișare în cauză va avea loc la data de 15 septembrie 2022, după încheierea vacanței judecătorești.
Hotărârea pe care o va pronunța Tribunalul Constanța la finele procesului va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanța.
Omul de afaceri George Secărea este partenerul fostului primar Radu Mazăre și al fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, în compania Silk Estate, dar și în Alliance Qwest Company, firme pe care le-au și fondat împreună.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Acționarul majoritar al companiei fondate de Mazăre, Nicușor și Secărea a anunțat noua comisie de cenzori. Cine a fost schimbat
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii