Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiica milionarului ucis în atentatul cu bombă din Arad, arestată preventiv, alături de alți doi suspecți

ro

14 Nov, 2024 09:55 228 Marime text
Laura Bîlcea - foto de la perchezițiile din Arad

Fiica milionarului ucis în atentatul cu bombă de la Arad, Laura Bîlcea, şi ceilalţi doi suspecţi în acest caz, au intrat în custodia poliţiştilor arădeni, miercuri seară, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) de arestare preventive, notează Agerpres. 
 
"La data de 13 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J Arad au pus în executare 3 mandate de arestare preventivă, emise de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe numele a 2 bărbaţi, de 36 şi 39 de ani, respectiv pe numele unei femei, de 44 de ani. Cei în cauză urmează a fi introduşi într-un arest al Poliţiei Române", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad.
 
Laura Bîlcea şi presupuşii săi complici - Bogdan Adrian Horodincă şi Sebastian Ilie Bulbuc - au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, a decis, miercuri, ICCJ.
 
Iniţial, pe 24 octombrie, Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca nefondată, cererea procurorilor de arestare preventivă a celor trei, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materiilor explozive. Parchetul a atacat decizia, iar miercuri Instanţa supremă a admis contestaţia procurorilor, decizia fiind definitivă.
 
Pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crişan a murit, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. Principala pistă a anchetei se referă la un asasinat la comandă.
 
Parchetul General susţine că atentatul a fost comandat de fiica milionarului şi pus în aplicare de cei doi complici ai femeii. Astfel, conform anchetatorilor, cei doi complici au procurat, în mai 2021, un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă. Mecanismul a fost plasat în autoturismul lui Ioan Crişan şi detonat de la distanţă.
 
"În fapt, s-a reţinut în sarcina celor doi inculpaţi că, la data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă - procurată, deţinută, transportată şi folosită fără drept - şi l-au plasat în autoturismul victimei, iar la data de 29 mai 2021, ora 06,59, acţionând cu premeditare şi din interes material, l-au detonat de la distanţă în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad", transmitea Parchetul General într-un comunicat de presă.

 
Procurorii susţin că Laura Bîlcea ar fi pus la cale uciderea milionarului, deoarece acesta intenţiona să-şi lase averea nepoţilor şi fostului soţ al femeii. Concret, spun anchetatorii, Ioan Crişan era nemulţumit de faptul că Laura Bîlcea, mamă a doi copii, nu desfăşura nicio activitate care să-i aducă venituri constante, deşi are calitatea de avocat. Preocupat de viitorul afacerilor sale, în contextul înaintării sale în vârstă, el nu se putea baza pe fiica sa în vederea preluării conducerii firmelor sale. În aceste condiţii, el şi-a exprimat ideea de a-l contacta pe fostul său ginere, căruia să-i propună să preia treptat conducerea afacerilor, pentru a asigura viitorul nepoţilor săi, de care era foarte ataşat.
 
Procurorii consideră că această informaţie era de natură să-i producă Laurei Bîlcea un puternic sentiment de frustrare, în condiţiile în care relaţia cu fostul soţ se încheiase cu stări conflictuale.
 
După decesul milionarului, Laura Bîlcea a retras din contul bancar aparţinând defunctului aproximativ 100.000 de euro şi a pus în vânzare trei imobile.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Dosarul uciderii omului de afaceri din Arad. Fiica sa şi doi complici, reţinuţi

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii