Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finii lui Zanfir Iorguș, soții Liliana Daniela și Remus Octavian Becheru, care dețin hotelul Corsa din Mangalia, dați în judecată de Prefectul Județului Constanța

ro

30 Jul, 2024 17:00 188 Marime text
Hotelul Cora din Mangalia, Sursa foto: google maps
  • Două dosare în care pârâți sunt societatea Eco Corsa SRL și primarul Municipiului Mangalia, iar parte reclamantă - Prefectul Județului Constanța au fost depuse la Tribunalul Constanța pe data de 26.07.2024.
  • Potrivit portalului instanțelor de judecată, până la acest moment nu a fost stabilit primul termen de judecată.
  • Pe firma Eco Corsa funcționează hotelul Corsa din Mangalia, decținut de soții Remus și Liliana Daniela Becheru, finii lui Zanfir Iorguș, fost primar al municipiuli Mangalia.

Pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, pe data de 26.07.2024 au fost înregistate două dosare în care pârâți sunt societatea Eco Corsa SRL și primarul Municipiului Mangalia, iar parte reclamantă - Prefectul Județului Constanța.      
 
Este vorba despre dosarul cu indicatul  5031/118/2024 și obiectul -  acţiune prefect – tutelă administrativă anulare act adm/autorizaţia nr 328/05.12.2022, certificat nr. 671/27.09.2022.


Cel de-al doilea dosar are indicativul 5032/118/2024 și obiectul - acţiune prefect – tutelă administrativă anulare act adm/ certificat nr 672/27.09.2022, autorizaţie nr.329/05.12.2022.


 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, până la acest moment nu a fost stabilit primul termen de judecată.

 
Despre Eco Corsa SRL
 
 
Înființată în anul 2002, firma are sediul pe strada Teilor, nr. 11, Bloc Corsa, Mangalia și se ocupă de hoteluri și alte facilități de cazare similare.
 
Firma este controlată de Liliana Daniela Becheru și Remus Octavian Becheru, fiecare cu câte 50% din capitalul social. Cei doi asociați sunt și administartorii firmei.
 
Potrivit termene.ro, Liliana Daniela Becheru mai este asociat si administrator în Octavia Ecol SRL și Grand Service SRL.
 
La rândul său, Remus Octavian Becheru este asociat și administrator în Octavia Ecol SRL și Grand Service SRL, precum și membru cooperator fondator și administrator în BIO-COP ZIM & MAF Cooperativa Agricolă.
 
În anul 2023, Eco Corsa SRL, cu 9 salariați, a raporat o cifră de afaceri de 4.218.635 lei și un profit de 1.831.480 lei.
 
Pe firma Eco Corsa funcționează hotelul Corsa din Mangalia. Soții Remus și Liliana Daniela Becheru sunt finii lui Zanfir Iorguș, fost primar al municipiuli Mangalia. Liliana Daniela Becheru este sora omului de afaceri Liviu Scarlat.


Litigiul a pornit de la dou vile, ridicate pe faleza din Mangalia


 
La începutul lunii octombrie 2023, APM Constanța anunţa publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru societatea Eco Corsa SRL, reprezentată de Becheru Remus-Octavian. APM a decis că nu trebuie efectuată evaluarea impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Construire corp recepție, salon restaurant P+1e parțial cu terasa circulabilă, piscină exterioară, ascensor exterior de persoane, amenajare interioară și recompartimentare, modernizare fatade imobil existent hotel corsa, amenajări exterioare și organizare de șantier, cu respectarea reglementarilor urbanistice menționate în cuprinsul certificatului de urbanism”, amplasat în Județul Constanța, Municipiul Mangalia, strada Teilor, nr. 11-13.

Proprietarii hotelului Corsa din Mangalia vor să ridice două vile chiar pe faleza Mangaliei, terenuri intabulate în mandatul primarului Zanfir Iorgus, și concesionate ulterior către finii săi, Liliana Daniela și Remus Octavian Becheru.

Cei doi doresc să ridice două clădiri cu etaj pe faleza din fața Hotelului Corsa pe un teren de 428 mp și unul de 347 mp, ambele aflate în domeniul public al statului, după cum ne-a transmis Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL).

Deși legea interzice atât înstrăinarea, cât și construirea pe faleze și taluzuri, actualul primar, Radu Cristian, a autorizati proiectul imobiliar al Eco Corsa SRL.

Apele Române a respins solicitarea de avizare a construcțiilor, informând beneficiarul că încalcă legea. Cu toate acestea proiectul a fost validat de Primăria Mangalia.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
Citește și:

 
Eco Corsa SRL dă în judecată Garda Națională de Mediu. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța
 
Dosar la Tribunalul Constanța. Vizați Eco Corsa SRL, Inspectoratul Județean în Construcții Constanța și UAT Mangalia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii