Flagrant la Constanța! Polițiști de la Rutieră au refuzat 500 de euro mită. Trimitere în judecată
Flagrant la Constanța!: Polițiști de la Rutieră au refuzat 500 de euro mită. Trimitere în judecată
06 Sep, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
2130
Marime text
- Inculpatul a fost fiind oprit în trafic, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 39 din Constanța, zona Dedeman (Agigea).
- Fiind supus testului cu aparatul alcool test, în urma căruia a rezultat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, a oferit organelor de poliție, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, suma de 2.230 de lei, pentru a nu i se întocmi dosar penal.
- Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă, arestul la domiciliu, controlul judiciar sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat pentru dare de mită!
Din probatoriul administrat au rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la finele lunii iulie 2023, inculpatul, fiind oprit în trafic, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 39 din Constanța, zona Dedeman (Agigea).
Tot potrivit magistraților, inculpatul - fiind supus testului cu aparatul alcool test, în urma căruia a rezultat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, a oferit organelor de poliție, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu, suma de 2.230 de lei, pentru a nu i se întocmi dosar penal.
În cauză, polițiștii au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța.
Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă, arestul la domiciliu, controlul judiciar sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Medic de familie din Constanța, acuzat de luare de mită și de fals informatic! Tribunalul a stabilit primul termen
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii