Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant! Un polițist din Constanța a refuzat mită 50 de euro. Prima condamnare, cu executare

ro

26 Oct, 2022 13:03 10514 Marime text



Tribunalul Constanța a decis condamnarea unui bărbat, din oraș, la aproape 4 ani de închisoare cu executare pentru dare de mită!

Conform anchetatorilor, la data de 26 ianuarie 2022, inculpatul a fost depistat de un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanța în timp ce conducea un autoturism pe strada Justiţiei din municipiul Constanţa, deşi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
 
Imediat după depistare, inculpatul a promis lucrătorilor de poliţie că le va da o sumă de bani dacă nu îl cercetează penal, iar ulterior a continuat cu această ofertă ilicită, adăugând la oferta de bani şi două sticle de whisky, deşi oferta sa a fost respinsă.
 
Întrucât inculpatul a insistat în încercarea de a-l corupe, lucrătorul de poliţie care instrumenta cauza a sesizat procurorul, iar la data de 07 februarie 2022, inculpatul a fost depistat în flagrant când i-a remis poliţistului suma de 50 de euro, ocazie cu care a promis încă 100 de euro şi trei sticle de whisky, în scopul de a fi exonerat de răspunderea penală pentru că a condus fără drept un autovehicul pe drumurile publice.

Recent, Tribunalul a decis condamnarea inculpatului la aproape 4 ani de închisoare cu executare.

Instanța a dispus confiscarea sumei de 50 euro, suma ce a servit la comiterea infracțiunii de dare de mită.


Nemulțumit, inculpatul a contestat decizia primei instanțe la Curtea de Apel Constanța.

Primul termen în apel a fost stabilit pentru finele lunii martie 2023.  

Oricare va fi decizia curții, aceasta va fi definitivă!

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii