Flagrant Un polițist din Constanța a refuzat să se lase mituit! Iată ce s-a întâmplat. Final de anchetă
Flagrant: Un polițist din Constanța a refuzat să se lase mituit! Iată ce s-a întâmplat. Final de anchetă
23 Sep, 2022 16:18
ZIUA de Constanta
2390
Marime text
Procurorii din Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, din oraș, pentru mită!
Cel în cauză este suspectat că ar fi încercat să ofere mită unui polițist din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța.
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța.
Amintim că în luna august 2022, în jurul orei 12.30, un polițist din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în stația C.F. Constanța.
Acesta a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, condus de un bărbat, iar din declarația verbală a acestuia, polițistul a constatat faptul că bărbatul în cauză nu deținea documentele autoturismului asupra sa.
În urma verificărilor în bazele de date a rezultat că polița de asigurare obligatorie este expirată din luna ianuarie a anului 2022, faptă care atrage o sancțiune contravențională, precum și reținerea certificatului, respectiv a plăcuțelor de înmatriculare.
În timpul completării procesului verbal de contravenție, conducătorul auto s-a deplasat la autospeciala de poliție, fără ca polițistul să știe, punând în torpedou suma de 1.000 de lei.
Ulterior, bărbatul i-a solicitat agentului de poliție să îi aplice un avertisment sau să considere că nu a văzut nimic.
Agentul de poliție a anunțat imediat eșalonul superior, ulterior fiind contactat procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii