Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost consilier local din Constanța, dat în judecată de municipalitate pentru deplasări. Se așteaptă verdictul instanței

ro

07 Feb, 2023 00:00 1747 Marime text
  • Este vorba despre dosarul civil cu indicativul 4449/118/2022, înregistrat pe rolul Tribunalului pe 27 iunie 2022 și având ca obiect „pretenții“.
  • Reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au explicat cu o ocazie anterioară, pentru ZIUA de Constanța, că „în urma unui control al Curții de Conturi, a reieșit că trebuie să recuperăm costurile unei deplasări“.
Judecătorii Tribunalului Constanța, Secția I Civilă, au amânat ieri, 6 februarie 2023, verdictul în procesul deschis de Municipiul Constanța prin Primar în contradictoriu cu fostul consilier local al orașului Gheorghe (George) Andrei Popescu.
 
Este vorba despre dosarul civil cu indicativul 4449/118/2022, înregistrat pe rolul Tribunalului pe 27 iunie 2022 și având ca obiect „pretenții“.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au explicat cu o ocazie anterioară, pentru ZIUA de Constanța, că „în urma unui control al Curții de Conturi, a reieșit că trebuie să recuperăm costurile unei deplasări“.
 
La rândul său contactat telefonic cu aceeași ocazie, Andrei George Popescu a precizat, pentru ZIUA de Constanța, că nu știa de dosar, fiind nou înregistrat la instanță, la acel moment.
 
Totuși, cu privire la deplasările din cursul anului 2018 când era consilier local, acesta a precizat că, din ce reține, la momentul respectiv a procedat așa cum trebuia procedat, a depus toate rapoartele solicitate cu privire la deplasarea sa în străinătate.
 
În cauză, magistrații au judecat cazul la data de 23 ianuarie 2023, când au anunțat că verdictul va fi pronunțat pe 6 februarie 2023.
 
Totuși, ieri, instanța a amânat din nou pronunțarea, noul termen pentru pronunțarea soluției fiind acum stabilit la data de 13 ianuarie 2023.
 
Trei dosare la Tribunal
 
Dosarul vizându-l pe fostul consilier local George Andrei Popescu a fost înregistrat de municipalitate la instanță în aceeași zi cu alte două dosare similare vizându-i pe fostul primar Decebal Făgădău și pe fostul consilier local Cătălin Florin Papuc.
 
Dosarul fostului primar Făgădău (4448/118/2022) are termen de judecată pe 22 mai 2023, fiind preschimbat termenul ce urma să aibă loc la data de 3 februarie 2023, ca urmare a desființării completului de judecată.
 
În schimb, dosarul vizându-l pe fostul consilier local Cătălin Florin Papuc (4451/118/2022) a fost soluționat de Tribunal încă din luna noiembrie 2022, când a fost respinsă cererea formulată de Municipiul Constanța prin Primar ca rămasă fără obiect.
 
De asemenea, fostul consilier local a fost obligat de instanță să achite municipalității suma de 2.142 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocațial.
 
Decizia Tribunalului este supusă apelului, calea de atac putând fi declarată în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei motivate a instanței.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în urma controlului din 2019, pentru anul 2018, Camera de Conturi Constanța ar fi stabilit că nu ar fi fost respectate prevederile legale cu privire la prezentarea rapoartelor de activitate în ședința ordinară de consiliu pentru deplasările externe efectuate de aleșii locali.
 
Rămâne de văzut care va fi decizia Tribunalului Constanța cu privire la cele două dosare care nu au fost încă soluționate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Litispendență în dosarul deschis de administrația Chițac fostului primar Făgădău! Ce înseamnă (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii