Fost primar din Câmpina, achitat definitiv de acuzaţiile de abuz în serviciu şi trafic de influenţă
Fost primar din Câmpina, achitat definitiv de acuzaţiile de abuz în serviciu şi trafic de influenţăFostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, a fost achitat definitiv, luni, în dosarul de trafic de influenţă şi abuz în serviciu în care a fost trimis în judecată în 2017 de procurorii DNA Ploieşti.
Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a admis apelurile formulate de Tiseanu şi alţi doi inculpaţi şi, rejudecând, a dispus achitarea fostului edil cu privire la infracţiunile de trafic de influenţă şi abuz în serviciu, dar şi achitarea lui Carmen Gheorghe, fostă şefă a Poliţiei Locale Câmpina, şi Costin Octavian Micu, reprezentant legal al unei societăţi comerciale, ambii deferiţi justiţiei pentru complicitate la abuz în serviciu.
Totodată, instanţa a înlăturat dispoziţia de confiscare de la Tiseanu a sumei de 17.000 de lei şi a respins în integralitate acţiunea civilă exercitată în procesul penal de către partea civilă Primăria Câmpina, scrie Agerpres.ro.
În timpul procesului, Gheorghe Ecatrinescu, la data faptei director economic în cadrul Primăriei Câmpina, a decedat.
Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.
Procurorii DNA spun că, în perioada iulie 2014 - iulie 2015, Tiseanu, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a dispus în mod nelegal achiziţionarea unei maşini marca Opel Insignia, în scopul folosirii personale şi exclusive.
Maşina care avea dotări de lux a fost cumpărată din fondurile alocate Poliţiei Locale Câmpina, deoarece, potrivit legii, primăria nu avea dreptul de a face o astfel de achiziţie pentru folosinţa proprie, precizează sursa citată.
"Pentru a păstra o aparenţă de legalitate au fost întocmite două facturi pentru cumpărarea autoturismului, ambele emise de societatea reprezentată de inculpatul Micu Costin-Octavian, în valoare totală de 131.600,66 lei (din care dotări suplimentare, de lux, în suma de 51.798,46 lei). Ulterior, documentele respective au fost înregistrate în contabilitatea instituţiei publice în conturi separate, cu consecinţa aparentei respectări a pragului valoric legal de 18.000 de euro, în contextul în care s-a considerat că o achiziţie în această limită ar fi fost legală (este de menţionat că potrivit O.U.G. 34/2009, cu completările ulterioare, instituţiilor publice li se interzisese la acea dată dreptul de a achiziţiona autoturisme)", se menţionează într-un comunicat transmis de DNA la acel moment.
Citește și:
Șeful împuternicit al Serviciului Rutier de la IPJ Maramureș, reținut pentru 24 de ore după ce ar fi şters din aplicaţia informatică a poliției dovada unui permis suspendat
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp