Fost subprefect al Constanței, proces la Curtea de Apel! A câștigat în primă instanță
Fost subprefect al Constanței, proces la Curtea de Apel! A câștigat în primă instanță
06 Dec, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
1729
Marime text
- În iunie 2022, Tribunalul a admis cererea lui Mihăiță Vișoianu.
În primă instanță, fostul subprefect a câștigat procesul, însă cazul a ajuns pe rolul Secției Civile a Curții după ce toate părțile din dosar au declarat apel.
Amintim, pe 15 iunie 2022, Secția I Civilă a Tribunalului Constanța s-a pronunțat în dosarul 24464/3/2019, având ca obiect despăgubirile acordate pentru terenurile pentru care nu s-a putut dispune retrocedarea.
În acest proces fostul subprefect se judecă pentru imobilele din Lumina ale părinților săi, preluate abuziv de către statul comunist.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în iunie 2022, Tribunalul a admis cererea lui Mihăiță Vișoianu.
Potrivit hotărârii primei instanțe, aceasta „anulează în parte Decizia de compensare nr. 27612/28.06.2019 emisă de pârâta Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor Bucureşti, numai în privinţa numărului de puncte stabilite“.
Tribunalul „obligă pârâta să emită în favoarea reclamanţilor Vişoianu Mihăiţă Emil şi Vişoianu Vladimir Emil, în temeiul art. 21 alin.62 din Legea nr. 165/2013, o decizie de compensare pentru imobilul- construcţii anexe- situat în satul Sibioara, com. Lumina, județul Constanţa, cu un număr de 2685 puncte, prin utilizarea grilei notariale valabile pentru anul 2018, precedent emiterii deciziei de către Comisia Naţională“.
La momentul înregistrării dosarului la Tribunalul Constanța, Mihăiță Vișoianu a confirmat pentru ZIUA de Constanța că litigiul are la bază cuantumul despăgubirilor stabilite de CNCI, fiind vorba despre „200 de lei pentru o casă“ .
De asemenea, acesta a precizat că litigiul în sine durează de mai mulți ani, dispoziția inițială a primarului din Lumina, ce datează din 2002, prin care s-a decis acordarea de despăgubiri pentru imobilul preluat abuziv fiind nerecunoscută inițial de Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor.
Mihăiță Emil Vișoianu a fost numit subprefect al Constanței prin HG nr. 83/31 ianuarie 2000, fiind eliberat din funcție un an mai târziu, prin HG nr. 53/11 ianuarie 2001. Totodată, acesta a fost director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA, între anii 1998 – 1999.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Fostul subprefect Mihăiță Emil Vișoianu dă în judecată statul român prin Ministerul Apărării Naționale
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii