Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta șefă a Serviciului Resurse Umane din Primăria Constanța, la judecată cu primarul Chițac. Vrea să desființeze dizpoziția prin care i-au încetat raporturile de muncă!

ro

12 Sep, 2024 17:00 218 Marime text
  • La Tribunalul Constanța, secția contencios-administrativ și fiscal a fost înregistrat în această săptămână dosarul 6138/118/2024 având ca obiect anularea unui act administrative
  • Dosarul vizează anularea dispoziției emise pe 22 ianuarie a.c. de edilul Constanței, prin care practic i-a suspendat raporturile de serviciu Laurei Bobeș
  • Dispozițiile edilului au fost emise, după ce atât Călin cât și Bobeș au încheiat acorduri de recunoaștere într-un dosar intrumentat de DNA Constanța care a vizat fraudarea unui concurs organizat în decembrie 2021 a pentru postul de secretar al municipiului Constanța
  • Deocamdată nu a fost stabilit un termen de judecată în dosarul înregistrat pe 11 septembrie a.c.
 
 
 
La Tribunalul Constanța, secția contencios-administrativ și fiscal a fost înregistrat în această săptămână dosarul 6138/118/2024 având ca obiect anularea unui act administrativ.
 
Reclamantul este fosta șefă a Serviciului Resurse Umane din Primăria Constanța, Laura Bobeș, iar pârât este primarul Municipiului Constanța. Deocamdată nu s-a stabilit niciun termen în dosarul înregistrat pe 11 septembrie a.c.



Contactată telefonic, Laura Bobeș a spus că este dreptul său de cetățean să atace orice documentat care i-a creat un prejudiciu.

Ulterior, aceasta a admis că este vobra despre dispoziția din 22 ianuarie 2024, emisă de primarul Constanței, care a condus la suspendarea de drept a raporturilor de serviciu atât pentru ea cât și pentru Călin Viorela Mirabela, la acea dată, consilier juridic în cadrul Biroului legislație, Contractare, Avize de legalitate și legile Proprietății.

O zi mai târziu, pe 23 ianuarie edilul Constanței emitea o altă dispoziție, cu nr.263, prin care îi delega Gabrielei Dărghici, temporar atribuțiile deținute anterior de Bobeș în cadrul Serviciului Resurse Umane din Primăria Constanța.

Cu alte cuvinte, Laura Bobeș încearcă prin intermediul instanțelor să desființeze dispoziția semnată de Vergil Chițac.


Laura Bobeș, sursă foto Facebook


Bobeș nu a vrut să spună dacă își dorește să revină efectiv în Primăria Constanța, însă există posibilitatea ca demersul său să vizeze acest lucru sau obținerea unor despăgubiri de pe urma suspendării din funcție.

Dispozițiile edilului au fost emise, după ce atât Călin cât și Bobeș au încheiat acorduri de recunoaștere într-un dosar intrumentat de DNA Constanța care a vizat fraudarea unui concurs organizat în decembrie 2021 a pentru postul de secretar al municipiului Constanța.

De altfel, Tribunalul Constanța s-a pronunțat în martie 2024, asupra acordului de recunoaștere a vinovăției încheiate între procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa și cele două femei iar ulterior, magistrații au dictat în cazul Laurei Bobeș, pedeapsa de un an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, pe un termen de supraveghere de 2 ani, vezi secțiunea „citește și”.

Decizia nu a fost una definitivă, ambele părți având drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, conform hotărârii pronunţate pe 21.03.2024, după redactare, prin punerea la dispoziţie a soluţiei prin mijlocirea grefei instanţei.

La temenul din 8 mai a.c., Complet F13 a admis sesizarea formulată de Serviciul de Probaţiune Constanţa și „În baza art. 278 C.proc.pen. dispune îndreptarea erorii materiale strecurate în conţinutul minutei şi a considerentelor sentinţei penale nr. 121 din data de 21.03.2024, pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 8305/118/2023, în sensul că din eroare s-a specificat „În baza art. 86 alin. 2 din Codul Penal supravegherea exercitării obligației prevăzute de art. 85 alin. 2 lit. b din Codul Penal se va face de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanța, urmând a fi înlăturat acest paragraf. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen.cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 08.05.2024”.

Averea și interesele înainte de suspendarea din funcție

Potrivit declarației de avere completată în 2023, Laura Bobeș, la acea dată șef serviciu în Primăria municipiului Constanța a menționat că deține, din 2006, împreună cu soțul Constantin Bobeș, un teren intravilan în Constanța, în suprafață de 16 mp, bun dobândit prin contract de vânzare cumpărare.
 
Mai departe, soții Bobeș mai aveau tot din 2006, un apartament în Constanța, în suprafață de 60 mp., două auto (o Skoda Octavia (2007) și o Skoda Fabia, fabricată în 2018) și datorii de aproximativ 50.000 de euro, la BRD Constanța.
 
De la Primăria municipiului Constanța, Laura Bobeș a încasase în ultimul an fiscal 86.989 lei (dreptuiri salariale), în timp ce soțul (Constantin Bobeș) a primit de la SC Sav Incos Constanța 58.522 de lei, dar și 53556 lei – pensie MAI.
 
În declarația de interese, Laura Bobeș, șef serviciu în Primăria municipiului Constanța, preciza că este membru al Sindicatului Liber al Salariaților din Administrația Publică, vezi secțiunea „documente".
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 

Un an de închisoare cu amânare pentru Laura Bobeș, fosta șefă al Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Constanța! (MINUTĂ+DOCUMENT)

Bobeș Laura și Călin Viorela Mirabela, foste angajate în Primăria Constanța, au recunoscut tot la DNA! Azi se așteaptă sentința judecătorilor (DOCUMENT)

DNA, acord de recunoastere a vinovăției cu Laura Bobeș, fost șef al Serviciului Resurse Umane din Primăra Constanța! Tribunalul, în pronunțare (DOCUMENT

Ce au găsit procurorii DNA într-un coș de gunoi Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior în Primăria Constanța, acord cu procurorii DNA! Ședință importantă azi la Tribunalul Constanța (DOCUMENT)

 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii