Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul primar de la Oltina, în așteptarea verdictului instanței pentru procesul cu Agenția de Integritate

ro

29 Jun, 2022 00:00 1684 Marime text
  • Amintim, la data de 16 martie 2022, Agenția Națională de Integritate anunța despre Gheorghe Chirciu, consilier local în cadrul CL Oltina și fost primar că acesta s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ.
  • Dacă acțiunea sa va fi admisă de Curtea de Apel Constanța, raportul ANI ar putea fi anulat.
  • Oricare va fi decizia Curții de Apel în acest dosar, ea va putea fi atacată la instanța superioară, respectiv, Înalta Curte de Casație și Justiție, de către oricare dintre părțile nemulțumite de verdict.
 
Curtea de Apel Constanța a amânat pentru data de 11 iulie pronunțarea unei hotărâri în dosarul în care Gheorghe Chirciu, fostul primar din Oltina, a dat în judecată Agenția Națională de Integritate, pentru anularea raportului de evaluare.
 
Este vorba despre dosarul 210/36/2022 aflat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, cauză în care Gheorghe Chirciu este reclamant, iar Agenția Națională de Integritate este pârât.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de          o cerere privind „anulare raport evaluare ANI Raport evaluare nr. 12638/G/II/16.03.2022“.
 
Amintim, la data de 16 martie 2022, Agenția Națională de Integritate anunța despre Gheorghe Chirciu, consilier local în cadrul CL Oltina și fost primar că acesta s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ.
 
Spuneau reprezentanții ANI că „în perioada exercitării mandatului de primar, a semnat acte administrative care au produs un folos material pentru sine. Astfel, persoana evaluată a obținut în baza acestor acte administrative subvenții APIA în sumă totală de 51.030 Lei), încălcând astfel prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“.
 
Fostul primar a contestat raportul ANI în instanță, solicitând anularea acestuia.
 
Dacă acțiunea sa va fi admisă de Curtea de Apel Constanța, raportul ANI ar putea fi anulat.
 

Oricare va fi decizia Curții de Apel în acest dosar, ea va putea fi atacată la instanța superioară, respectiv, Înalta Curte de Casație și Justiție, de către oricare dintre părțile nemulțumite de verdict.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Agenția Națională de Integritate, proces câștigat la Curtea de Apel Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii