Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 08 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul procuror Silviu Ciocoiu, proces cu Inspecția Judiciară! Dosarul, trimis de la București la Constanța

ro

08 Jul, 2024 17:00 193 Marime text
  • Inițial, cererea de chemare în judecată formulată de procurorul constănțean a fost trimisă de la Argeș la Tribunalul București, dar judecătorii din Capitală au admis excepția necompetenței teritoriale a instanței și au declinat cazul la Constanța.
Fostul procuror constănțean și fost inspector judiciar Silviu Ciocoiu se judecă la Tribunalul Constanța cu Inspecția Judiciară, într-un dosar vizând litigii de muncă, declinat de la Tribunalul București!
 
Cazul are indicativul 1166/3/2024 și a fost desprins dintr-un dosar mai mare, deschis la Tribunalul Argeș de mai mulți inspectori judiciari.
 
Inițial, cererea de chemare în judecată formulată de procurorul constănțean a fost trimisă de la Argeș la Tribunalul București, dar judecătorii din Capitală au admis excepția necompetenței teritoriale a instanței și au declinat cazul la Constanța.
 
Părți în cauză sunt fostul magistrat Silviu Vasile Ciocoiu, în calitate de reclamant, și pârâții Inspecția Judiciară și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o acțiune în constatare a unor drepturi vizând litigii de muncă.
 
La prima înfățișare în cauză, desfășurată săptămâna trecută la Tribunalul Constanța, judecătorii au decis amânarea procesului pentru luna noiembrie 2024, pentru ca, între timp, părțile să formuleze precizări în cauză.
 
Următoarea înfățișare a fost stabilită pe data de 15 noiembrie 2024.
 
Acesta nu este singurul dosar deschis de fostul procuror constănțean Inspecției Judiciare în legătură cu litigii de muncă.
 
Într-un dosar separat (873/102/2023), judecătorii de la Tribunalul Constanța au sesizat Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a stabili competența de soluționare a cauzei, dosarul fiind astfel trimis în final către Tribunalul Mureș, unde urmează să fie judecat în luna septembrie 2024.
 
Magistratul Silviu Vasile Ciocoiu a fost procuror al Parchetului Curții de Apel Constanța, ulterior procuror în cadrul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiției (SIIJ – Secția Specială), iar apoi inspector judiciar în cadrul IJ.
 
În noiembrie 2022, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcție a procurorul Silviu Vasile Ciocoiu, prin pensionare.
 
Decizia pe care o va lua Tribunalul Constanța în actualul proces va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ultima oră!
Președintele a semnat decretul de pensionare pentru magistrații Adina Florea și Silviu Ciocoiu

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii