Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:50 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Bivolaru, fost deputat PSD, achitat la Constanța! Primele nemulțumiri

ro

20 May, 2023 16:28 3898 Marime text
  • Tribunalul Constanța a decis achitarea lui Gabriel Bivolaru, fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR, fratele vitreg al liderului MISA, Gregorian Bivolaru!
  • Tot în acest dosar, pe lângă decizia de achitare, tribunalul a mai dat soluții de încetarea a procesului penal pornit față de Gabriel Bivolaru întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.
  • Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.

Tribunalul Constanța a decis achitarea lui Gabriel Bivolaru, fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR, fratele vitreg al liderului MISA, Gregorian Bivolaru! Decizia, luată zilele trecute, a fost deja contestată la instanța superioară, respectiv la Curtea de Apel Constanța.

În cauză, ce se află în faza rejudecării, Gabriel Bivolaru a fost acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la furt calificat, spălare de bani și evaziune fiscală.

https://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000152151&id_inst=118

Tot în acest dosar, pe lângă decizia de achitare, tribunalul a mai dat soluții de încetare a procesului penal pornit față de Gabriel Bivolaru întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.

Mai precizăm că Tribunalul Constanța a pronunțat față de toți inculpații soluții de încetare a procesului penal și/sau soluții de achitare.

Dosarul a fost soluționat în primă instanță, potrivit datelor noastre, de Antoaneta Ardeleanu, judecător în cadrul Tribunalului Constanţa.

Conform portalului instanțelor de judecată, tribunalul a decis achitarea lui Bivolaru Gabriel pentru infracțiunea de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal, întrucât fapta nu există.


Magistrații au încetat procesul penal pornit față de Bivolaru, pentru comiterea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.

„Încetează procesul penal pornit față de inculpatul Bivolaru Gabriel, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la furt calificat, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale. Achită pe inculpatul Bivolaru Gabriel, pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani, întrucât fapta nu există. Achită pe inculpatul Bivolaru Gabriel, pentru infracţiunea de evaziune fiscală, întrucât fapta nu există“, se mai arată în decizia tribunalului.

Instanța a constatat că Bivolaru a fost reținut 24 de ore, începând cu data de 04.08.2013 și până la data de 05.08.2013 și arestat preventiv de la 06.08.2013 la 11.12.2013, inclusiv.

Amintim că, în primă instanță, Gabriel Bivolaru a fost condamnat la 11 ani de închisoare.
 

Lista inculpaților

În dosar, pe lista inculpaților se află: SC Romeco Internaţional Service Company SRL Năvodari, Bivolaru Gabriel, Chihaia Marin, Mangalea Gheorghe, Arhire Adrian, Poenaru Marius Ciprian, Boamfă Paul, Luca Viorel, Merdicos Romeo Ovidiu, Dimofte Petronel, Matei Marius Ionuţ și Ahălanei Ioan.
 

Ce spun procurorii

Cei în cauză au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, potrivit cărora inculpaţii ar fi sustras produs petrolier din conductă prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, ar fi încărcat şi transportat produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară (de unde erau transferate într-o cisternă), apoi l-ar fi transvazat în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari, unde produsul petrolier sustras ar fi fost introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către primul dintre inculpaţi.


Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Tragedie în Portul Constanța! Sentință definitivă. Compania Socep SA, bună de plată

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii