Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Ciobanu, fost candidat USR la Primăria Agigea, trimis în judecată alături de alți cinci colegi din partid și Consiliul Local Agigea

ro

19 Jun, 2024 12:58 1558 Marime text
 
 
  • Potrivit unor surse, dosarul ar viza viza alegerile locale din anul 2020, unde nu s-ar fi respectat caracterul secret al votului.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Gabriel Ciobanu, fost candidat USR pentru Primăria comunei Agigea, din județul Constanța, a fost trimis în judecată de procurorii din Constanța, alături de alți cinci colegi din partid și Consiliul Local Agigea.  
 
Potrivit unor surse, dosarul ar viza viza alegerile locale din anul 2020, unde nu s-ar fi respectat caracterul secret al votului.
 
Dosarul 17528/212/2024 a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, dosarul are ca obiect „abuzul în serviciu (art.297 NCP) art. 297 al. 1 CP, cu aplic. art. 35 al. 1 CP; art. 48 CP rap la art. 297 al. 1 CP“, iar pe lista inculpaților se află: „Ciobanu Gabriel, Nita Marius Daniel, Serban Alin Stefan, Emursa Dilaver, Comsa Gianina Elena, Gornicu Anamaria“.   
 
Comuna Agigea, prin Primar, are calitatea de parte civilă.
 
Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.  
 
În referire la acest dosar, Maricel Cîrjaliu, primarul în funcție de la Agigea – a declarat: „Punctul meu de vedere este că s-a adus un prejudiciu de 190.000 de euro primăriei. Am pierdut accesul al fonduri europene pentru tablete, în anul cu pandemia. Nu am avut Consiliu Local și am pierdut finanțarea. Instanța a decis clar că vina exclusivă este a consilierilor loali că deși puteau... nu au vrut!”
 
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere și de la Gabriel Ciobanu, fost candidat USR pentru Primăria comunei Agigea, care a precizat că ne va trimite o declarație cu privire la dosar în cel mai scurt timp.

UPDATE  - Gabriel Ciobanu, fost candidat USR pentru Primăria comunei Agigea, declară „Am fost trimiși în judecată pentru o infracțiune care nu există… așa că ne-au încadrat la abuz în serviciu. Oricât de nedreaptă este justiția în Romania, am încredere că se va face dreptate“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Gabriel Ciobanu, candidatul USR pentru Primăria comunei Agigea
 
Rezultate parțiale
Care sunt primăriile care ar fi câștigate de PSD în județul Constanța?

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii