Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:37 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Miron Constantinescu, președintele ANPC, parte vătămată Procurorii din Constanța l-au trimis în judecată pe Claudiu Sorin Susanu, șeful Protecției Consumatorului din Brașov

ro

06 Sep, 2022 00:00 2324 Marime text

 
  • Conform Portalului instanțelor de judecată, Claudiu Sorin Susanu are calitatea de inculpat, iar Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Horia Miron Constantinescu (nr. președintele ANPC) sunt părți vătămate.
  • Facem precizarea că această soluție procesuală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și sesizarea instanței de judecată, nefiind de natură să înfrângă, în nicio situație, principiul prezumției de nevinovăție. 
 
Procurorii din Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Claudiu Sorin Susanu, fostul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați, actualul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov.  
 
Dosarul, cu numărul unic 22064/212/2022 -, are ca obiect purtarea abuzivă și se află pe rolul Judecătoriei Constanța.

Conform Portalului instanțelor de judecată, Claudiu Sorin Susanu are calitatea de inculpat, iar Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor și Horia Miron Constantinescu (nr. președintele ANPC) sunt părți vătămate.
 
Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Contactat telefonic de redactorii cotidianului ZIUA de Constanța, Claudiu Sorin Susanu nu a dorit să facă declarații cu privire la cauză.
 
Horia Miron Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, parte vătămată în cauză, a declarat:
 

„Din păcate a fost nevoie să se ajungă aici. Pe pagina de Facebook a numitului Sorin Claudiu Susanu veți găsi un întreg altar dedicat calomnierii mele și a activității instituției alta decât a lui. Interesant este că de-a lungul timpului aproape toți președinții au beneficiat de același tratament. Am obiective mai importante legate de activitatea instituției, altele decât războiul intern. Există opt structuri regionale și niciun alt comisar șef nu a ales calea defăimării autoritatii și a activității acesteia. Mă aștept în următoarea perioadă la echilibru și la o mobilizare în interesul protejării consumatorilor“.

 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi contestată la instanța superioară.

 
Facem precizarea că această soluție procesuală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și sesizarea instanței de judecată, nefiind de natură să înfrângă, în nicio situație, principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Procesul penal, încetat!
Afacerist din oraș, beneficiar al deciziei CCR privind prescripția! (DOCUMENT)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii