Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:19 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre de ultim moment într-un dosar al DNA Constanţa. Aproape 200 de părţi vătămate

ro

18 Jun, 2018 16:40 2738 Marime text
Tribunalul Constanţa a luat azi o nouă decizie în celebrul dosar „Păgubiţii Vectra“! Instanţa a menţinut măsura preventivă a suspendării procedurii de lichidare sau dizolvare a persoanei juridice, interzicerea operaţiunilor patrimoniale, susceptibile de a antrena diminuarea activului patrimonial sau insolvenţa persoanei juridice, interzicerea activităţilor de natura celor cu ocazia cărora a fost comisă infracţiunea pentru persoanele juridice inculpate, faţă de persoanele juridice inculpate S.C. VECTRA IMOBILIARE S.R.L. CONSTANŢA, prin lichidator judiciar CC INSOL IPURL, S.C. VECTRA CONSTRUCL S.R.L. CONSTANŢA, prin lichidator judiciar SPECTRUM INSOLVENCY IPURL, urmând a fi verificată până la data de 16 august.
 
Decizia de azi nu este definitivă.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii DNA, conform cărora „în perioada 13 februarie 2007 - 28 martie 2009, inculpaţii Roşu Adrian, Moise Gabriel şi Moldoveanu Cosmin, în calitate de persoane fizice ori de reprezentanţi ai SC Vectra Imobiliare SRL, SC Vectra Construct SRL şi SC City Invest SRL, au indus în eroare 189 de persoane (părţi vătămate, în cauză), angajându-se ca, în calitate de dezvoltatori imobiliari, să construiască apartamente într-un număr de 16 vile situate în municipiul Constanţa“. „Părţile vătămate au achitat preţul integral al apartamentelor în avans (spre exemplu, sume între 20.000 şi 46.000 de euro pentru un apartament) şi au fost menţinute în eroare şi după încheierea contractelor de execuţie - construire, întrucât imobilele nu au fost edificate deloc sau au fost construite doar parţial“, se mai arată în documentele celor de la DNA.
 
Reamintim că, în primă instanţă, Tribunalul Constanţa a decis ca Adrian Roşu să fie condamnat la 20 de ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni. Asta în timp ce Gabriel Moise a fost condamnat tot la 20 de ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Mai departe, Cosmin Moldoveanu s-a ales cu 18 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni.
 
Cele trei firme au primit câte o amendă în cuantum de 900.000 de lei. Instanţa a dispus acordarea unor despăgubiri de câteva milioane de euro către cele aproape 200 de părţi civile.
 
În noiembrie 2016, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au dispus rejudecarea dosarului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii