Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:54 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre definitivă în dosarul „pilelor“ din SRI!

ro

19 Jan, 2018 00:00 2236 Marime text
Curtea de Apel Bucureşti a dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar ce a fost luată faţă de Costin Gabriel Şocarici, din Buzău, trimis în judecată de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa.
 
Decizia este definitivă.
 
În primă instanţă, Costin Gabriel Şocarici a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani de închisoare. Dosarul se află în prezent la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care va lua o decizie definitivă la finele acestei luni.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, Costin Gabriel Şocarici a fost trimis în judecată, în septembrie 2015, de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa. În actul de sesizare a instanţei, procurorul Bodean arată că, „în luna decembrie 2014, inculpatul Şocarici Costin Gabriel a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 500.000 de euro, în trei tranşe, din care în lunile decembrie 2014 şi ianuarie 2015 a primit sumele de 594.507,52 de lei şi 535.152,07 lei, afirmând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi asupra unor lucrători din Serviciul Român de Informaţii, pe care îi poate determina să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu într-o manieră care să asigure o situaţie favorabilă acestuia din urmă“.
 
„Precizăm că atât omul de afaceri, cât şi societăţile comerciale pe care le administra au făcut obiectul unor verificări financiar-fiscale, iar ulterior, al unei proceduri judiciare. De asemenea, în acelaşi context, inculpatul Şocarici Costin Gabriel a afirmat că are influenţă şi asupra unor magistraţi judecători din cadrul Tribunalului Ialomiţa, unde denunţătorul fusese trimis în judecată pentru săvârşirea mai multor infracţiuni economice, cu scopul obţinerii unei soluţii favorabile omului de afaceri. Suma astfel primită, respectiv 1.129.659,59 de lei, a fost disimulată de către inculpat sub forma unor relaţii comerciale fictive cu firmele controlate de către denunţător“, conform rechizitoriului.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii