Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre importantă pentru șoferii din Constanța! Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire, decise la Tribunal

ro

25 Jun, 2024 17:00 5406 Marime text
  • Tribunalul Constanța este așteptat să se pronunțe mâine, 26 iunie 2024, asupra cererii de anulare a sancțiunilor rutiere prevăzute prin Regulamentul de gospodărire a Constanței (adoptat prin HCL 77/2021).
  • Dosarul se rejudecă, în urma deciziei Curții de Apel, care a arătat în motivarea deciziei de rejudecare că „la adoptarea HCL nr. 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau de IPJ Constanța, astfel cum eronat a reținut prima instanță“.
  • Oricare va fi decizia Tribunalul în rejudecare, aceasta va putea fi din nou atacată la Curtea de Apel.
Momente importante la Tribunalul Constanța, unde judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal sunt așteptați să se pronunțe în legătură cu sancțiunile rutiere prevăzute prin Regulamentul de gospodărire a orașului!
 
Hotărârea va fi cu atât mai importantă pentru șoferii și proprietarii auto cu cât dosarul se află deja pentru a doua oară în atenția Tribunalului, Curtea de Apel arătând în motivarea deciziei de rejudecare că, la momentul adoptării, Regulamentul nu ar fi avut avizul Poliției.
 
În acest caz, Tribunalul hotărâse inițial să respingă acțiunea pentru anularea sancțiunilor rutiere din Regulamentul de gospodărire, apreciind că este neîntemeiată.
 
Decizia Tribunalului de respingere a fost atacată la Curtea de Apel, instanță care a decis rejudecarea procesului.
 
Dosarul are indicativul 6236/118/2022*, iar reclamant este Mihai Alexandru Stoicescu, în timp ce pârâți sunt UAT Municipiul Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Local al Municipiului Constanța și Inspectoratul General al Poliției Române.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul se află în atenția completului prezidat de magistratul Ciprian Gabriel Butaru, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ cu caracter normativ HCL 77/2021“, aceasta fiind hotărârea Consiliului Local Constanța prin care a fost adoptat Regulamentul de gospodărire.
 
În proces, în principal, s-a solicitat anularea regulamentului în întregime, iar în subsidiar, s-a solicitat anularea în parte a regulamentului, respectiv doar cu privire la articolul 8 și punctele aferente.
 
Facem precizarea că în Regulamentul de gospodărire adoptat prin HCL 77/2021, articolul 8 face referire la „contravențiile la normele de protecție a drumurilor, trotuarelor și parcajelor, în vederea menținerea aspectului estetic și util al municipiului“.
 
Așa cum precizam anterior, în motivarea deciziei de rejudecare, magistrații Curții de Apel au arătat, printre altele, că „la adoptarea HCL nr. 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau de IPJ Constanța, astfel cum eronat a reținut prima instanță“.
 
Cu alte cuvinte, Regulamentul de gospodărire a orașului, adoptat prin HCL 77/2021, nu ar fi avut avizul Poliției la momentul adoptării.
 
Acum, asupra tuturor acestor aspecte va decide Tribunalul Constanța, instanță care a amânat pronunțarea unei hotărârii cu privire la cererea de anulare a sancțiunilor rutiere din regulament pentru mâine, 26 iunie 2024.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul instanțelor de judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Au început să dispară stâlpișorii din Peninsula Constanța! Procesul cu Poliția pe aviz, ajuns la Curtea de Apel (FOTO+VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii