Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎCCJ 7 percheziții domiciliare, în dosarul omului de afaceri din Arad, ucis într-o explozie a mașinii sale!

ro

23 Oct, 2024 09:30 590 Marime text
Imagine de la locul exploziei - sursa foto: ISU Arad/digi24.ro

Procurorii  Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și ofițeri din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează, în această dimineață, 7 percheziții domiciliare în  cauza privind săvârşirea infracţiunii de omor  asupra unui om de afaceri din Arad, la data de 29 mai 2021, se arată în comunicatul emis de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dosarul privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, în dimineața zilei de 29.05.2021, a fost preluat de PÎCCJ de la parchetul local având în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave.

În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiție,  au fost alocate importante resurse umane și logistice de către Poliția Română, care și-au desășurat activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală.

În cauză au fost efectuate numeroase activități investigative și de cercetare penală, activități derulate în mod constant și care au presupus inclusiv activități de cooperare judiciară internațională.
 
Precizăm că percheziţia domiciliară este un procedeu probatoriu reglementat de Codul de procedură penală, în vederea descoperirii și strângerii  probelor necesare soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.         
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ISU Arad/digi24.ro 
 
Citește și
Asasinat la comandă? Firmele și procesele omului de afaceri Ioan Crișan, din Arad. Două la Tulcea

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii