Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Impozit majorat cu 400% pentru Palatul Reginei Maria din Mamaia! Cine şi de ce a luat decizia

ro

18 Jan, 2022 09:23 2219 Marime text


Impozit majorat cu 400% pentru Vila Regală din Mamaia şi 2.856 de lei, onorariul avocatului Consiliului Local Constanţa!

Acestea sunt sumele pe care Tribunalul Constanţa, în completul CA7 prezidat de magistratul Răzvan Pricop, a decis să le plătească firma Light Sysem, proprietarul Palatului Reginei Maria din Mamaia.

Decizia a fost pronunţată în dosarul 7096/118/2021, instanţa hotărând să respingă acţiunea promovată de afacerişti pentru scutirea de la plata supraimpozitării.

Hotărârea Tribunalului Constanţa poate fi atacată în recurs.

Amintim, compania Light System a cerut anularea HCL 439/28.12.2020, prin care s-a decis o supraimpozitare cu 400% pentru monumentul istoric, întrucât „se încadrează în categoria clădirilor neîngrijite“.
 

Potrivit datelor oficiale, HCL nr. 439/28.12.2020 privește „majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2021, pentru imobilul situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia – discotecă, piscină și castel, proprietatea SC Light System SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită“.
 

Amintim, de asemenea, că, în paralel cu acest proces, Curtea Supremă a anunțat că va judeca, la data de 16 martie 2022, procesul privind anularea contractului prin care Mamaia SA a vândut Vila Regală către compania privată.
 
Este relevant faptul că, pe parcursul procesului pentru anularea contractului, Light System, proprietarul actual al monumentului istoric, a precizat că nu se opune acțiunii, fiind de acord cu anularea contractului.
 
De partea cealaltă, însă, Mamaia SA, companie al cărei acționar majoritar este statului, s-a opus anulării contractului prin care a fost vândută Vila Regală din Mamaia, argumentând că „restituirea imobilului se poate realiza numai după aducerea bunului în starea în care s-a predat cu toate bunurile mobile accesorii predate sau prin înlocuirea lor“.

Recursul împotriva hotărârii Tribunalului Constanţa poate fi declarat în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei.

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii