Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 20 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În dosarul profesorului Alfred Bulai Decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA va fi audiat de procurori!

ro

20 Aug, 2024 12:52 249 Marime text
Foto - Școala Națională de Studii Politice și Administrative - SNSPA Sursa: Facebook

Cristian Pîrvulescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, va fi audiat marţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în calitate de martor, în dosarul în care este vizat profesorul Alfred Bulai pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală, notează Agerpres
 
Potrivit unor reprezentanţi ai Parchetului, Cristian Pîrvulescu a fost chemat în faţa procurorilor în jurul orei 15:00.
 
Trei percheziţii au fost efectuate marţi de poliţişti în Capitală, într-un dosar penal în care este vizat profesorul Alfred Bulai, fost cadru didactic la SNSPA, în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.
 
"Având în vedere sesizarea din oficiu întocmită la nivelul Secţiei 2 Poliţie, în care procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală, fapte care ar fi fost comise de către un bărbat, în vârstă de 61 de ani, cadru didactic al unei universităţi din Capitală, în această dimineaţă sunt puse în executare trei mandate de percheziţie, la trei adrese din Municipiul Bucureşti", informează Poliţia Capitalei.
 
Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, percheziţiile domiciliare au fost făcute la sediul SNSPA, situat în Bucureşti, sector 1, bd. Expoziţiei, nr. 30A; la sediul SNSPA, situat în Bucureşti, sector 6, str. Povernei, nr. 6 şi la Centrul Internaţional de Conferinţe Batiştei (CIC) - "Hotel SNSPA" situat în Bucureşti, sector 2, str. Emanoil Bacaloglu nr. 2.
 
Procurorii efectuează cercetări in rem, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.
 
Potrivit unei investigaţii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, ar fi hărţuit sexual mai multe studente.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Știri România Percheziții la sediul SNSPA, în dosarul care-l vizează pe profesorul Alfred Bulai

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii