Documentul Prefecturii Curtea de Apel Constanța a stabilit data la care ar putea fi suspendat, din nou, Regulamentul Peninsulei! Ce neregularități a sesizat Prefectul (DOCUMENT)
Documentul Prefecturii: Curtea de Apel Constanța a stabilit data la care ar putea fi suspendat, din nou, Regulamentul
11 Apr, 2022 13:13
ZIUA de Constanta
2098
Marime text
- În documentul Prefecturii se face referire la faptul că articolele 4 și 5 din Regulament, potrivit cărora străzile din Peninsulă devin preponderent pietonale, ar încălca art. 5 alin.7 din OUG 195/2002, potrivit căruia orice măsură de restricție a circulației pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului numai cu acordul poliției.
- De asemenea, se menționează în legătură cu art. 18 din Regulament că norma instituită nu este clară, nefiind menționat articolul din Codul de procedură civilă aplicabil sau titlul, sancțiunea aplicabilă din Cod.
- Actul complet al Prefecturii Constanța, cu toate mențiunile sale privind neregularitățile semnalate în Regulament, poate fi accesat în Secțiunea Document.
Emoții mari la Curtea de Apel Constanța, unde judecătorii Secției de contencios administrativ și fiscal au analizat recursul pentru suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară!
Este vorba despre primul dosar deschis pentru suspendarea Regulamentului, acțiunea fiind introdusă inițial la instanță de către o parte din agenții economici ce își desfășoară activitatea în zonă.
Curtea de Apel Constanța, în completul C2 Recurs al Secției de contencios administrativ și fiscal, format din magistrații Carmen Duță, Livia Augustina Nistor și Marilena Mircioi, a ascultat astăzi, 11 aprilie 2022, pledoariile avocaților agenților economici, dar și pe cele ale avocaților Consiliului Local Constanța.
Judecătorii au anunțat că verdictul va fi pronunțat la data de 15 aprilie 2022.
Amintim, Regulamentul de acces pentru Zona Peninsulară a Constanței este în prezent suspendat, în urma deciziei pronunțate în prima instanță de Tribunalul Constanța, la data de 15 decembrie 2021, în dosarul deschis de o parte din rezidenții din Peninsulă.
În dosarul judecat astăzi, ce fusese deschis de agenții economici, Tribunalul Constanța hotărâse inițial respingerea cererii de suspendare.
Decizia Tribunalului fusese luată chiar în ziua în care fuseseră instalate barierele care restricționau accesul în zonă.
Ulterior, la o lună după închiderea zonei cu bariere, aceeași instanță, dar în alt complet, a decis că se impune suspendarea imediată a Regulamentului, în urma sesizărilor și pledoariilor venite din partea locuitorilor din zonă.
În aceste condiții, spun surse apropiate cazului, nu este exclus ca și în dosarul judecat azi, în care, inițial, cererea de suspendare fusese respinsă, instanța de recurs să hotărască totuși în sensul suspendării definitive a regulamentului.
Iar aceasta, cu atât mai mult cu cât, la dosarul cauzei a fost depusă și adresa trimisă de Prefectura Constanța Primăriei Constanța, document în care erau semnalate o serie de neregularități în legătură cu Regulamentul de acces în Zona Peninsulară.
Oricare va fi decizia pe care Curtea de Apel Constanța o va lua vineri, aceasta va fi definitivă.
În adresa cu neregularitățile semnalate de Prefectură Primăriei Constanța, document depus astăzi la instanța de judecată, se arată că Regulamentul Peninsulei ar încălca o serie de norme legale.
Astfel, se face referire la faptul că articolele 4 și 5 din Regulament, potrivit cărora străzile din Peninsulă devin preponderent pietonale, ar încălca art. 5 alin.7 din OUG 195/2002, potrivit căruia orice măsură de restricție a circulației pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului numai cu acordul poliției.
De asemenea, se menționează în legătură cu art. 18 din Regulament că norma instituită nu este clară, nefiind menționat articolul din Codul de procedură civilă aplicabil sau titlul, sancțiunea aplicabilă din Cod.
Actul complet al Prefecturii Constanța, cu toate mențiunile sale privind neregularitățile semnalate în Regulament, poate fi accesat în Secțiunea Document.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii