Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:58 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înalta Curte a anulat o decizie a Curţii de Apel Constanţa

ro

16 Jan, 2018 00:00 2853 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au reuşit să întoarcă o decizie a judecătorilor din Curtea de Apel Constanţa prin intermediul căreia s-a decis revocarea controlului judiciar luat faţă de Tudorel Dobre, prim-vicepreşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti.
 
După decizia Curţii de Apel Constanţa, procurorii DNA s-au adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, instanţă care a admis contestaţia declarată împotriva încheierii din data de 11 ianuarie, pronunţată de Curtea de Apel Constanţa - Secţia Penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie. Pe cale de consecinţă, judecătorii de la Curtea Supremă au desfiinţat în totalitate încheierea atacată şi au hotărât menţinerea măsurii controlului judiciar faţă de Tudorel Dobre pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 14 ianuarie. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României este definitivă.
 
Conform DNA, „în cursul anului 2013, inculpatul Tudorel Dobre a pretins şi a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 de euro“.
 
„În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie care instrumentau o cauză penală în care erau cercetaţi martorul şi o altă persoană şi a promis că îi va determina pe poliţişti să procedeze într-o manieră care să conducă la soluţii favorabile faţă de cele două persoane. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatului“, potrivit DNA.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa, cu propunere de a se menţine măsura preventivă şi măsurile asigurătoare dispuse în cauză.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Într-un alt dosar, Tudorel Dobre figurează ca martor în cauza în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane. Printre inculpaţii cauzei se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. În prezenta cauză, Radu Ştefan Mazăre se afla sub control judiciar şi a plecat în Madagascar, unde va solicita azil politic.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii