Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înalta Curte i-a admis plângerea lui Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, împotriva soluției de clasare obținută de Vasile Abagiu, de la DNA Constanța

ro

13 Jun, 2024 11:32 1006 Marime text


Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, din județul Constanța, a contestat în instanță o soluție de clasare obținută de Vasile Abagiu, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura teritorială Constanţa!
 
Conform portalului oficial, este vorba despre dosarul 848/1/2024, cu obiect „plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)“, cu părțile: Coteanu Gabriel Cornel – Petent și Abagiu Vasile – Intimat.
 
La data de 11 iunie 2024, Înalta Curte a admis „plângerea formulată de petentul Coteanu Gabriel Cornel împotriva ordonanţei de clasare nr. 3156/P/2022 din 07 noiembrie 2023 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală, menţinută prin ordonanţa nr. 47/II/2/2024 din 21 martie 2024 a procurorului șef secție din cadrul aceleiaşi unităţi de parchet“.
 
După cum se arată și pe site-ul oficial al Înaltei Curți, magistrații au dispus trimiterea cauzei „Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală în vederea efectuării de cercetări“.
 
Decizia a fost luată, potrivit datelor noastre, de completul de judecată prezidat de Rog Lucia Tatiana, judecător din cadrul Înaltei Curți și este definitivă.
 
Potrivit datelor noastre, procurorul Vasile Abagiu, de la Direcţia Naţională Anticorupţie - Structura teritorială Constanţa, este magistratul care l-a trimis în judecată pe Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, în februarie 2021, acesta fiind suspectat de luare de mită în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului și omisiunea sesizării.

Comunicatul DNA poate fi citit integral AICI
 
Într-un alt dosar, Cornel Gabriel Coteanu a fost deferit justiției de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, acesta fiind suspectat de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, prev. de art. 275 alin. (1) C.pen.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Horia Constantinescu, președintele ANPC, acționat în instanță de Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii