Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:02 10 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă o hotărâre de Guvern, semnată de Grindeanu și Shhaideh, anchetată de DNA! Dosarul Belina 2, în Delta Dunării

ro

27 Mar, 2018 11:00 3733 Marime text
Avem dovada că Direcția Națională Anticorupție are în lucru nou caz Belina! Procurorii anticorupție investighează modul în care Guvernul grindeanu a dat o hotărâre, prin fals și uz de fals, în scopul accesării a mai mult de un miliard de euro bani europeni. Consiliul Județean Tulcea a falsificat o hotărâre de guvern prin care baronii de Tulcea au declarat în fals că statul e proprietar pe drumuri și diguri private.

Ministerul Fondurilor Europene a suspendat orice proiect derulat pe baza falsurilor din hotărârea de guvern. Guvernul României  nu a declanșat însă niciun control pentru a verifica cum s-a putut aproba o HG plină de falsuri folosite apoi pentru exprioprieri abuzive, fără temei legal, chiar de Consiliul Județean!

Cei peste un miliard de euro vor fi alocați la Tulcea pentru implementare proiectului European ITI Delta Dunării. Suma fabuloasă se află sub ghidonajul baronului Teodorescu (Horia teodorescu – președintele Consiliuilui Județean Tulcea – n.n.) prin intermediul unui ONG (o agenție de dezvoltare intercomunitară) denumită ADI ITI Deltă Dunării – prin acest ONG de interes public, condus de oamenii baronului Teodorescu, vor fi derulate proiectele europene alocate dezvoltării Deltei, fapt remarcat și de Silviu Mănăstire, în „Dosar de politician”.

Cum „prestează” Guvernul în beneficiul baronilor

În afacerea Belina, procurorii investighează o hotărâre de guvern, prin care, sub pretextul construirii unui mare complex tuiristic, o baltă a fost trecută, prin hotărâre de guvern, de la „Apele Române” la Consiliul Județean Teleorman, de unde a ajuns, în cele din urmă la Tel Drum.

Cetățeanul.net a ajuns în posesia documentelor care arată că Belina nu este un caz singular. Afacerea pe care o vom devoala în continuare, cu mult mai gravă, a fost posibilă prin falsuri promovate chiar prin hotărâre de guvern și de hotărâri ale Consiliului Județean Tulcea! Noua afacere Belina a fost consfințită prin hotărârea de guvern 181/30.03.2017 (aprobată și semnată de Sorin Grindeanu și de Sevil Shhaideh), hotărâre prin care drumuri și terenurile aferente acestora (aflate în proprietate privată) au fost declarate în fals ca făcând parte din domeniul public al județului.

Mecanismul HG 181/2017 descris de procurori în cazul bălții ajunsă la Tel Drum seamănă însă izbitor cu acesta din Delta Dunării, în care Consiliul județean Tulcea a pus mâna pe niște terenuri pentru a implementa mai multe proiecte europene de investiții, în valoare totală de peste 1 miliard de euro, poduri, șosele, drumuri județene. Pentru a face rost de aceste fonduri, baronii pesediști ai CJ ei au început să pună mâna pe pământuri, diguri și canale.
Încă o HG „marca” Belina


Ei au furnizat aceste informații false lui Sevil Shhaideh, pe atunci ministrul dezvoltării reguionale, care a întocmit și semnat nota de fundamentare a HG 181/2017, în care se afirmă: „În vederea accesării surselor de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6, Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1., stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, apel dedicat zonei de Investiții teritoriale integrate Delta Dunării, pentru obiectivul de investiții «Modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Tulcea – Chilia Veche», a fost necesară îndeplinirea unuia din criteriile de selecție prevăzute în ghid (…) Consiliul Județean Tulcea face precizarea că bunurile imobile (…) nu sunt grevate de sarcini și nu fac obiectul vreunui litigiu”.

Or pe traseul așa-zisului „Drum judeţean 222N (Tulcea-Ceatalchioi- Pardina-Chilia Veche)” se găsește un dig de graniță, lung de mai mulți kilometri, aflat în proprietatea unei societăți agricole private – SC Agrodelta Sireasa. Legal, Consiliul județean are oricând posibilitatea să invoce utilitatea publică și să procedeze la expropriere odată cu despăgubirea prevăzută expres de legislație. În loc să respecte legea, oamenii „baronului” Teodorescu au procedat altfel – au luat digul cu japca „în acte” și au schimbat cartegoria de folosință a drumului de pe dig din drum comunal într-un așa-zis drum județean. Asta deși autoritățile au recunoscut, în repetate rânduri, că județul Tulcea nu a avut niciodată digurile în proprietate: „digul este în partrimoniul Agrodelta Sireasa SA, obligația de întreținere și reparații aparține proprietarului (…) Sgrodelta Sireasa trebuie să ia toate măsurile necesare în vederea consolidării digului aflat în proprietatea sa”.

Sevil Shhaideh a semnat „ca primarul” HG-uri frauduloase


Ministrul Sevil Shhaideh a primit această documentație de la Consiliul Județean, care a pretins că este proprietar pe niște bucăți de teren, dar nimeni nu a verificat, în Guvernul României, dacă ce dă Consiliul Județean și li se propune pentru a face acte de guvernare sunt acte legale sau falsuri.


Nici după ce s-a dovedit că actele sunt false iar terenurile fac obiectul a numeroase litigii (sunt procese încă de când Consiliul Județean tot încearcă să înhațe terenurile, chiar din 1999) iar miniștrii Nica și ulterior Rovana Plumb au decis suspendarea finanțării drumului Guvernul României nu a trimis pe nimeni să verifice cum a fost posibilă comiterea de falsuri în HG. Nniciun delegat, nicio comisie, nici măcar Corpul de control al Guvernului nu s-a dust la Tulcea, în ograda „baronului” Horia Teodorescu să verifice cum de s-au putut astfel de ilegalități, de încercări de expropriere, poate nu mai dure, dar cu siguranță mai perverse decât pe vremea comuniștilor!
Belina. Autoritățile publice tulcene au recunoscut, în repetate rânduri, fatul că digurile sunt în proprietatea unei firme private. Documentul de mai sus este doar unul dintre ele

Uite așa, orice  cetățean al României sau societate comercială care nu are curajul, puterea sau nu dispunde de priceperea unui avocat bun poate rămâne peste noapte fără proprietate, dacă niște șmecheri (de la județ) decid să te lase fără ea, iar guvernanții (ignoranți sau șmecheri și ei) aprobă hotărâri de guvern pline de falsuri care aduc atingere taman principiilor constituționale care garantează proprietatea.

Falsurile continuă, în cascadă

După cum se știe, mulți pesediști, aflați în eroare față de lege, spun astăzi că procurorii nu ar avea voie să investigheze hotărâri de guvern. Acest fapt este valabil însă doar la aprecierea oportunității unei hotărâri, nicidecum la falsurile comise pentru emiterea unei hotărâri a Guvernului. După cum am arătat mai sus, procurorii DNA investighează cunm s-au putut produce astfel de ilegalități într-o hotărâre de guvern, iar miniștrii din Guvernele Tudose și Dăncilă au suspendat finanțarea pentru acest proiect.

Consiliul Județean nu s-a oprit însă aici cu tentativa frauduloasă de expropriere forțată a bunurilor private! Tot prin falsuri, cu concursul obedient al funcționarilor de la Cartea Funciară, CJ Tulcea s-a înscris ca proprietar al unor terenuri, fără vreun titlu de proprietate – doar în baza unor acte administrative – hotărâri de guvern și de Consiliu Județean!!! Absolut halucinant – dovada vie că acte administrative (emise de Guvern sau de Consiliu Județean) au ajuns să fie considerate DOVEZI ALE PROPRIETĂȚII!  Iar în momentul în care adevăratul proprietar al digurilor (pe care Consiliul Județean Tulcea s-a înscris, ilegal și abuziv, stăpân), a făcut cerere de reexaminare a înscrierii, aceasta i s-a repins pentru că nu a depus … actele de proprietate!!! Altfel spus când vin oamenii „baronului Teo” să se declare proprietar pe diguri, nu întreabă nimeni „Șefu′, să trăiți!, aveți acte de proprietate pe bunurile astea?”, dar când vine proprietarul adevărat și acuză că Județul a expropriat terenul cu fraudă la lege fără titlu de proprietate se cere, în primul rând, să facă dovada proprietății, deși acestea erau depuse! Și s-a întâmplat nu într-una, ci în zeci de Cărți funciare! Vom reveni!

Sursa text + foto: cetateanul.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii