Închisoare cu executare pentru un comisar de penitenciare din Tulcea. Dosarul a ajuns la Constanța
Închisoare cu executare pentru un comisar de penitenciare din Tulcea. Dosarul a ajuns la Constanța
09 Dec, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2106
Marime text
- Comisarul, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.
Curtea de Apel Constanța a stabilit primul termen în apelul dosarului în care un fost angajat al Penitenciarului Tulcea a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare. Cel în cauză este acuzat de luare de mită în formă continuată şi introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool, în formă continuată.
Primul termen la Curtea de Apel Constanța a fost stabilit pentru data de 11 februarie 2021.
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
Contrar îndatoririlor de serviciu
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada martie - aprilie 2019, inculpatul, în calitatea de comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.
Infracțiuni prin metoda „Accidentul”
De menționat este faptul că persoana beneficiară a obiectelor respective face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda „Accidentul”.
Pentru acest „serviciu”, inculpatul a primit de la un prieten al celui încarcerat suma totală de 6.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3.500 lei.
Mai mult decât atât, în referire cu acest dosar, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un alt inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: dare de mită în formă continuată, introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor și alcool, în formă continuată.
Închisoare cu suspendare
În prezența avocatului său, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv: 2 ani și o lună închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.
Citește și
DNA Constanța cere să știe cine a fost cazat la Flora!
Falimentul clubului fondat de Consiliul Judeţean Constanţa, amânat pentru luna septembrie
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii