Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:54 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inculpați, Răzvan Ionuţ Avganti și Lucian Mihail Calu Achitări și condamnări într-un dosar în care procurorii vorbesc de evaziune fiscală

ro

22 Apr, 2022 00:00 2547 Marime text
 
  • Față de Calu Lucian Mihail s-a decis, în primă instanță, ca acesta să nu fie fondator, administrator, director sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale, iar dacă a fost, va fi decăzut din drepturi.  
 
Curtea de Apel Constanța a stabilit primul termen în apelul dosarului 291/118/2016* în care Răzvan Ionuţ Avganti și Lucian Mihail Calu, din Constanța, au fost trimiși în judecată de Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru evaziune fiscală. În primă instanță, Răzvan Ionuţ Avganti a fost achitat, iar Lucian Mihail Calu a fost condamnat cu suspendare.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, la data de 18 martie 2022, Tribunalul Constanța, în primă instanță, în rejudecare, a decis achitarea lui Răzvan Ionuţ Avganti pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, întrucât fapta nu există. Tot o soluție de achitare a primit lui Lucian Mihail Calu pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, întrucât fapta nu există.
 
Cu toate acestea, Lucian Mihail Calu a fost condamnat la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, pentru săvârşirea, a infracţiunii de evaziune fiscală sub forma evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.  
 
„În baza art. 9 lit. b din Legea 241/2005 cu aplicare art. 5 Cod penal condamnă pe inculpatul Calu Lucian Mihail la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare şi 2 (doi) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a-II-a, lit. b şi lit. c Cod penal din 1969 ca pedeapsă complementară, după executarea pedepsei principale, pentru săvârşirea, a infracţiunii de evaziune fiscală sub forma evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive“, se mai arată în decizia magistraților.
 
Instanța i-a aplicat lui Lucian Mihail Calu pedeapsa accesorie, a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza II-a, lit. b şi c Cod penal din 1969 - aceasta din urmă constând în interzicerea dreptului de a fi administrator al unei societăţi comerciale.
 
Tribunalul a dispus anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.1624/14.12.2012, dosar nr. 24496/2012 al Judecătoriei Constanţa definitivă prin decizia penală nr. 124/01.03.2013 a Curţii de apel Constanţa.
 
Tribunalul a contopit pedepsele aplicate, Lucian Mihail Calu va executa pedeapsa cea mai grea, de 3 (trei) ani închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 (şapte) ani. Magistrații au dispus ca Lucian Mihail Calu să nu fie fondator, administrator, director sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale, iar dacă a fost, va fi decăzut din drepturi.
 

În continuare, Tribunalul a admis acţiunea civilă formulată de Ministerul Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.
 
„Obligă, pe inculpatul Calu Lucian Mihail în solidar şi cu părţile responsabile civilmente S.C. Blue Ocean S.R.L. Constanţa şi S.C. Black Blue Ship S.R.L. Constanţa, către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa la plata sumei de 989.596 lei - reprezentând TVA în sumă de 481.205 lei şi impozit pe profit în sumă de 508.391 lei, precum şi dobânzile legale şi penalităţile de întârziere aferente conform codului fiscal“, se mai arată în decizia magistraților.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 08 septembrie 2022.
 
Conform Confidas.ro, Avganti Răzvan Ionuţ apare în Aris Trade Trans SRL (radiată) și în Tora Industries SRL (funcțiune).

 
SC Tora Industries SRL are sediul social în Constanța, a fost fondată în 2008, și se ocupă de „construcţia de nave şi structuri plutitoare“.  
 
Asociații Tora Industries SRL sunt Avganti Răzvan Ionuţ, cu 90 % din capital, și Avganti Victoria Eleni, cu 10 % din capital.
Numele lui Răzvan Ionuţ Avganti apare și pe lista de propuneri privind consilieri municipali pentru Consiliul Local Constanta din partea Comunității Elene Elpis (2020).
 
Date financiare Tora Industries SRL
 
2020
 
Cifra de afaceri: 0
Cheltuieli: 0
Profit net: 0
Angajați: 0
 
2019
 
Cifra de afaceri: 0
Cheltuieli: 0
Profit net: 0
Angajați: 0
 
2018
 
Cifra de afaceri: 0
Cheltuieli: 0
Profit net: 0
Angajați: 0
 
La rândul său, Lucian Mihail Calu apare în Transport Trade Company SRL și în Azzurro Uno SRL (radiate).        
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Acord DNA Constanța admis la Tribunal! Cine este afaceristul condamnat
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii