Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înjunghiere la Măcin, la o petrecere de botez! Suspectul spune că ar fi fost lovit cu ranga. Tribunalul Constanța îl ține sub control judiciar

ro

14 Oct, 2024 17:00 184 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: ZIUA de Constanța

Scene sângeroase s-au desfășurat, anul trecut, la o petrecere de botez din orașul Măcin, județul Tulcea, după un conflict spontan. Un bărbat a ajuns la spital cu mai multe răni, după ce ar fi fost atacat cu cuțitul de către un alt petrecăreț. Presupusul agresor a fost deferit justiției, iar în acest moment se află sub control judiciar. Cel din urmă a depus plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, acuzând că ar fi fost atacat cu o rangă, în cadrul aceleiași petreceri.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, dosarul cu indicativul 388/88/2024, care are ca obiect tentativa de omor a ajuns pe masa magistraților Tribunalului Constanța, după ce pe data de 25.03.2024 judecătorul instanței din Tulcea a formulat declarația de abținere, arătând că este incompatibil de a soluționa cauza.
 

 
Drept urmare, inculpatul Ion Mihai este cercetat la Constanța, iar tribunalul i-a menținut astăzi, 14.10.2024, controlul judiciar.
 
MINUTA
 
Soluția pe scurt: În baza art. 362 C.p.p. rap. la art. 208 C.p.p., constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar, măsură dispusă cu privire la inculpatul ION MIHAI, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art.32 C.pen. în ref. la art.188 C.pen. şi art.371 C.pen., măsură pe care o menţine pentru o durată de 60 de zile, urmând a fi verificată până la data de 12.12.2024. Respinge ca neîntemeiată cererea apărătorului inculpatului de revocare a măsurii preventive. Măsurile dispuse se comunică organului desemnat cu supravegherea. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în ședință publică, azi, 14.10.2024.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    14.10.2024
 
În dosarul de fond, Tribunalul Constanța a fixat termenul de judecată pe data de 21.10.2024.
 
Filmul scandalului din actul de sesizare
 
Conform actului de sesizare, „s-a arătat că, în drept faptele inculpatului, care în noaptea de 22/23.07.2023, în timp ce se afla la o petrecere organizată de o familia  pe strada Muncii din oraşul Măcin, a atacat cu un cuţit pe un bărbat din aceeaşi localitate, aplicându-i mai multe lovituri în zona feţei şi în abdomen, în fosa iliacă dreaptă, cu consecinţa producerii mai multor leziuni traumatice, inclusiv a unei plăgi penetrante abdominale care a pus în primejdie viaţa victimei, prin ameninţările cu cuţitul şi violenţele exercitate în locaţia respectivă tulburând ordinea şi liniştea publică, întrunesc cerinţele de tipicitate ale infracţiunilor de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”.
 
Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea l-a deferit justiției pe presupusul agresor
 
Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte modul de desfăşurare a urmăririi penale, s-a arătat că  la data de 23.07.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, prev. de art.32 C.pen. în ref. la art.188 C.pen., constând în aceea că în noaptea de 22/23.07.2023 pe strada Muncii din oraşul Măcin, în cadrul unui eveniment festiv organizat în urma unui botez, conflict pe fondul căruia persoana vătămată a fost atacată cu un cuţit în abdomen, în fosa iliacă dreaptă, fiindu-i provocată o plagă penetrantă ce a necesitat transportarea sa la Spitalul Orăşenesc Măcin şi ulterior la Spitalul Județean de Urgenţă Galați în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.
 
Prin ordonanţă din data de 23.07.2023 a fost începută urmărirea penală cu privire l a infracţiunea de tentativă de omor.
 
La data de 28.07.2023 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect.
 
Prin ordonanţă din data de 08.08.2023 s-a dispus reţinerea suspectului pentru o perioadă de timp de 24 de ore, începând cu data de 08.08.2023, ora 18:00 şi până la data de 09.08.2023, ora 18:00.
Acţiunea penală a fost pusă în mişcare la data de 09.08.2023 faţă de inculpat sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
Suspectul, în arest la domiciliu, apoi cercetat sub control judiciar
 
Prin încheierea pronunţată în dosarul Tribunalului Tulcea s-a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat pentru o perioadă de timp de 30 de zile, începând cu data de 09.08.2023 şi până la data de 07.09.2023, inclusiv. Arestul la domiciliu a fost prelungit pentru o perioadă de timp de 30 de zile.
 
Prin încheierea pronunţată în dosarul Tribunalului Tulcea s-a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.
 
Inculpatul a depus plângere la parchet – spune că a fost lovit cu ranga. Tot la botez!
 
Potrivit procurorilor, la data de 25.09.2023 a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea plângerea penală formulată de bărbatul din oraşul Măcin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.
 
În fapt a învederat petentul că la data de 22.07.2023 a participat la un botez organizat de mai multe cunoştinţe de etnie romă, împreună cu rudele sale. La un moment pe timpul petrecerii ar fi fost atacat de către alt bărbat, care l-ar fi lovit cu o rangă de fier în zona toracelui şi mai ales peste picior, fiind doborât la pământ.
 
Victima cere daune de 20.000 de euro!
 
Sub aspectul laturii civile a cauzei, s-a arătat că prin adresa nr.19553 din 27.09.2023 Spitalul Clinic Județean de Urgenţă „Sf.Apostol Andrei” Galați s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 10.695,05 lei, reprezentând contravaloarea îngrijirilor medicale acordate bărbatului rănit pe timpul spitalizării.
 
Persoana vătămată a declarat organului de urmărire penală că se constituie parte civilă în cadrul procesului penal cu suma totală de 20.000 de euro, fără a indica natura pretenţiilor.
 
În secțiunea Documente poate fi urmărit actul de sesizare.
 
Sursa de documentare Portalul Instanțelor de Judecată și ReJust.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Tentativă de omor la Cireșica! Bărbatul acuzat că și-ar fi înjunghiat concubina va afla dacă va rămâne în arest preventiv

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii