Inspector antifraudă din Constanţa, agresat fizic în timpul unui control! Condamnare definitivă
Inspector antifraudă din Constanţa, agresat fizic în timpul unui control! Condamnare definitivă- În primă instanță, inculpata, din Brașov, a primit o condamnare de doi ani și şase luni de închisoare cu suspendare.
- Joi, 22 decembrie 2022, Curtea de Apel Constanța a decis ca inculpata să rămână doar cu pedeapsa pentru ultraj, respectiv doi ani de închisoare cu suspendare.
- Hotărârea Curții de Apel Constanța este definitivă.
Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat definitiv în cazul unui inspector antifraudă din Constanţa, agresat fizic în timpul unui control! În cauză, o femeie, din Brașov, a fost acuzată de ultraj și de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, iar în primă instanță a primit o condamnare de doi ani și şase luni de închisoare cu suspendare.
Prima instanță a obligat-o pe inculpată să se prezinte la serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
„Impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Obligă pe inculpată să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei Mun. Braşov, Jud. Braşov sau al Consiliului Local Braşov, Jud. Braşov“, se mai arată în decizia primei instanțe.
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care joi, 22 decembrie 2022, a încetat procesul penal faţă de inculpată privind săvârșirea infracţiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri, faptă pentru care primise un) an şi şase lunide închisoare.
Mai mult, curtea a trimis cauza spre rejudecare la prima instanță pentru a se pronunţa asupra acţiunii civile.
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
Conform rechizitoriului, în fapt, s-a reţinut că, în iulie 2016, inculpata a agresat fizic un inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 2 Constanţa, în timp ce aceasta se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în baza planului naţional de acţiune a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi efectua un control operativ şi inopinat, lovind-o în acest sens cu poarta de acces de la intrarea în imobil.
De asemenea, s-a mai reținut că, în timpul unui control inopinat derulat de inspectorii antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa, inculpata a sustras o mapă care conţinea mai multe documente ce vizau controlul efectuat, documente care nu au mai fost restituite organelor fiscale.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Oficial de la Poliție
Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă, cercetat pentru ultraj
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp