Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 02 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instanța a rămas în pronunțare Uniunea Democrată Tătară a dat în judecată Consiliul Județean Constanța!

ro

28 Feb, 2024 12:37 873 Marime text




Amânare în dosarul nr.4537/118/2023, aflat pe rolul secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanța.

Dosarul are ca obiect anulare act administrativ, suspendare act administrativ/decizia nr.15164/25.04.2023 emisă de Consiliului Județean Constanța, care are calitatea de pârât.

Uniunea Democrată Tătară este reclamantă în dosar, după ce contestat decizia Comisiei de evaluare pe Legea 350/2005, prin care i-a fost respins de la finanțare proiectul cu care au participat.

Instanța a rămas în pronunțare iar nou termen stabilit este 11.03.2024, ora 09.00 la completul CA3.

UDT are codul fiscal nr. 24419791, anul 2008, eliberat de Ministerul de Finanţe.

Scopul propus al Uniunii este conservarea, dezvoltarea şi promovarea identităţii din punct de vedere lingvistic, cultural, istoric, al tradiţiei, al obiceiurilor şi al religiei comunitaţii turco-tătare musulmane din România precum şi integrarea acestora în viaţa social-economic-culturală română precum si implicarea tuturor nivelurilor sociale exceptȃnd acapararea deciziilor de către false elite care se luptă doar pentru conservarea unor privilegii, stabilirea de legături culturale cu comunităţile turco-tătaro-musulmane din afara Romȃniei.

Logoul Uniunii Democrate Tătare este o geamie stilizată cu patru minarete, având în centru simbolul tătăresc “tarak tamga”, apoi patru petice de pămȃnt care o încadrează.

Cercul în care este încadrat simbolul tătăresc “tarak tamga” simbolizează unitatea, cele patru petice de pămȃnt simbolizează lumea întreagă, „din cele patru colţuri ale lumii”, „tarak tamga” =libertatea, creativitatea şi iubirea tătarilor iar geamia religia islamică pe care au îmbrăţişat-o.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii